Dünya Milyoner olduğunu 5 ay sonra öğrendi

Milyoner olduğunu 5 ay sonra öğrendi

Paylaş
Milyoner olduğunu 5 ay sonra öğrendi

Ekonomik sorunlarla boğuşan dalgın büyükanne aslında 5 aydır milyoner olduğunu cep telefonuna gelen mesajdan öğrendi

ABD’nin California eyaletine bağlı San Bernardino kentinde, 23 milyonluk loto ikramiyesi dalgın büyükanneye vurdu. Mayıs çekilişinde aldığı loto kuponuna bakmayı unutan Julie Carvera, 600 dolarlık elektrik faturasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşündüğü sırada cep telefonuna gelen kısa mesajla aslında 5 aydan beri milyoner olduğunu öğrendi.

Carvera’nın, kızı Chaliena Marquez’e bir içki dükkanından aldırttığı 23 milyon dolar isabet eden loto bileti ise Carvera’nın aracının torpido gözünde gözlerden uzak sararmış bir halde bulundu. Önceki gün cep telefonuna mesajla, kızı Charliena’yı Palmdale kentindeki bir içki dükkanından loto bileti alırken gösteren bir fotoğraf geldiğini anlatan 69 yaşındaki Carvera, "Önce 99 sente aldığım gözlüklerimi taktım, ancak resmi seçebilmek iki çift gözlük takmak zorunda kaldım" diye konuştu. Cep telefonundaki resmin kızına ait olduğunu anladığını, ancak yazıları okuyamadığını anlatan Carvera, gülerek, "Yukarıdaki yazıları okuyamadığım için önce banka soyduğunu sandım. Sonra 3. gözlüğümü de taktım ve ’O kız kazandı’ yazısını okuduğumda, ’olamaz’ gibi bir şey söylediğimi hatırlıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Carvera’nın cep telefonuna gelen 23 milyon dolarlık bileti satın alan kişiyi gösteren fotoğraf, büyük ikramiyeyi kazanan gizemli talihliyi, biletin müddetinin dolduğu 26 Kasım’dan önce bulmaya çalışan piyango yetkililerince çoğaltılarak dağıtılan fotoğraflardan biriydi. Eşini kaybeden ve 20 yıldan beri aldığı özürlü aylığıyla geçinmeye çalışan Carvera, 3 erişkin kızı, 6 torunuyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Evimin her tarafına dağılmış durumda 200 kadar loto biletim var.

Aldığım loto biletlerini hiçbir zaman kontrol etmem" dedi. Büyük oğlu 47 yaşındaki Rudy’yi geçen yıl bir motosiklet kazasında kaybeden Carvera’nın basın toplantısında, "Oğlumu burada görebilmek için kazandığım tüm ikramiyeyi vermeye hazırdım" diyerek ağlamaya başlaması üzerine en büyük torunu Rudy’nin babaannesine sarıldığı ve tüm ailenin göz yaşlarına boğulduğu görüldü.

Carvera, "Tüm torunlarıma ve 3 kızıma bakılacak. O kadar mutluyum ki. Gidip bir çift Reebok ayakkabı alacağım" dedi. Ayrıca biri 5, diğeri 9 yaşında üzürlü 2 evlatlık oğlu bulunduğunu anlatan Carvera, "Ben öldükten sonra onların iyi durumda olmasını sağlamak için aldığım ikramiyenin büyük bir bölümü onlara gidecek. Onları Disneyland’a götüreceğim" dedi. İkramiyeyi bir defada nakit 17,8 milyon dolar olarak alacağını anlatan Carvera, "Şimdiden sonra bir 30 yıl burada olmayacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA