Gündem Milyonlarca arı telef oldu

Milyonlarca arı telef oldu

Paylaş
Milyonlarca arı telef oldu

Milyonlarca arı telef oldu

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Çukur Köyü'nde 1432 kovanda bulunan milyonlarca arı tarım ilacıyla zehirlenip telef oldu. Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Çukur Köyü'nde oturan 13 kişi ile köy dışından gelen 3 arıcıya ait olan kovanlardaki arılar tarım ilacıyla zehirlendi. Çukur Köyü Muhtarı İdris Topaloğlu, yaşanan olayı ilk olarak jandarma ekiplerine kendisinin bildirdiğini belirtti. 2 gün önce, kovanların içler acısı durumunu gördüklerinde çok üzüldüklerini kaydeden Muhtar Topaloğlu, “Telef olan arıları kovanlardan döktük. Ancak kovanlar ve petek çerçeveleri zirai ilaç kokusu yüzünden kullanılmayacak duruma gelmiş” dedi. Köyde daha önce de benzer olaylar yaşandığını ifade eden Topaloğlu, bazı kovanların çalındığını ve bununla ilgili olarak bir kişinin yakalandığını kaydetti. Tam 4 yıldır bu sıkıntıyı yaşadıklarını ifade eden Muhtar Topaloğlu, “Kovanlarımıza ve arılarımıza zarar verenlerin yakalanması ve zararımızın karşılanmasını istiyoruz” dedi. Toplam zararı 300 bin lira olarak tahmin ettiklerini belirten Topaloğlu, bölgenin en önemli geçim kaynağının arıcılık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı da olayın ardından Milas İlçe Tarım Müdürlüğü görevlilerinin bölgede inceleme yaptığını, zehirlenen arılardan ve kovanlardan örnekler alındığını belirtti. Atçı, “13 köylü ve 3 de köy dışından gelen arıcının zararlarının belirlenmesi için çalışma başlattık. Dün yetkililer köye giderek inceleme yaptılar. Şu anda tahlil sonuçlarını bekliyoruz. Jandarma ekipleri adli yönünü araştırıyor” dedi.

Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), (DHA)