Cumartesi Postası Milyonların aklındaki soru: Kimdir bu Metin Hara?

Milyonların aklındaki soru: Kimdir bu Metin Hara?

Paylaş
Milyonların aklındaki soru: Kimdir bu Metin Hara?

Dünyaca ünlü Victoria’s Secret modeli Adriana Lima ile öpüşünce Türkiye’nin en çok konuşulan ismi haline gelen Metin Hara’yı biraz yakından tanıyalım. Bu bombastik ilişkinin sebebine dair ipuçlarını yakalayalım

ŞİRİN SEVER
sirin.sever@posta.com.tr


O bir şifacı, enerji uzmanı, nefes terapisti, sıra dışı bir fizyoterapist. Türk milletini ‘enerji’ye inandıran adam! Her şey geçtiğimiz haftalarda, Adriana Lima’nın Los Angeles havalimanında Metin Hara’nın ‘Yol-Aşkın İstilası’ kitabıyla görüntülenmesiyle başladı...

Kitabın İngilizce baskısını o gün en ünlü Victoria’s Secret meleğinin elinde gören yurdum insanı, “Vay ne güzel, Türk yazarın reklamı oluyor” diye böbürleniyordu en fazla...

Ne zamanki çiftin Bodrum’a giderken öpüştüğü görüldü; işte o anda o gurur da şaşkınlığa dönüşüverdi: Adriana Lima ve Metin Hara! Ne alaka şimdi? Kolay mı, dünyanın en ünlü modelinden bahsediyoruz! Bugüne kadar Lenny Kravitz gibi ünlü şarkıcılardan şöhretli sporculara uzanan bir sevgili listesi var Lima’nın. Hatta içlerinden biri, adı çok zor söylenen Liechtenstein’ın prensi Wenzeslaus. Bildiğimiz prens!


REKLAM AŞKI MI? YOKSA BİR ARAYIŞ MI?

Şimdi...

Yakışıklıdan çok tatlı, karizmatikten çok naif, turuncu kafalı, kendi halinde bir enerji uzmanı ile niye birlikte olsun bu Adriana Lima? İşte Türkiye günlerdir bu soruyla yatıp kalkıyor. İşin içinden çıkamayanlar “Kesin reklam aşkıdır; Metin Hara’nın yeni kitabı çıkacak” diyor çok net bilirmiş gibi. Tartışmalar bir yana erkekler mutlu, “İnanmak başarmanın yarısıdır” mottosuna sarılmış bırakmıyorlar. Dalgasını geçen de var, “Kim ya bu Metin Hara?” diye soran da. Belki onu biraz tanımak, bu bombastik ilişkinin sebebine dair ipuçları da verir...



Bu bir reklam aşkı mı? Yoksa ilişkilerinde mutlu olamayan, arayış içindeki bir kadının sakin, dingin bir adamın kollarında kendini keşfetme, iyileştirme çabası mı? Gelin, yakından bakalım…

12 YAŞINDA ELLERİYLE AĞRILARI GEÇİRİYORDU

Metin Hara, kimlik kartı karışık biri aslında...

2010’da röportaj yaptığımızda ona “Ki


SIRADAN BİRİ DEĞİL

Aslında hiç de sıradan biri değil; bence değişik! Neden ‘değişik’ anlatayım...

12 yaşındayken elini koyduğu zaman ağrılarını geçirebildiğini keşfediyor. Trafik kazası geçirip yoğun bakımda yatan babasına her dokunduğunda, grafiklerinin alçaldığı, iyiye gittiği görülüyor. Bu olayların sonrasında da fizyoterapi eğitimi alıyor ama hastalara hep farklı yaklaşıyor. 15 yaşındayken, bir arkadaşının annesi onu eğitiyor. Enerji terapileri, reiki gibi bir sürü şey...

Kendi üzerinde deniyor öğrendiği her şeyi. Çocukluk alerjilerini, genetik hastalıklarını iyileştiriyor. Çapa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde okuduğu yıllarda seminerler vermeye başlıyor: İnsan sağlığına nasıl daha bütüncül bakılır, nasıl koruyucu hekimlik yapılabilir, kendi kendimizin doktoru nasıl olabiliriz…

Derken Türkiye’de yaşayan bir kanser hastasıyla bireysel tedavilere başlıyor ve o hasta iyileşiyor. Kulaktan kulağa yayılan bu süreç onu bugünkü noktaya getiriyor.

‘HİSLER ÖNEMLİDİR’

Kanser hastaları, depresyona yakalananlar, sigarayı bırakmak, kilo vermek isteyenler, panik atak krizlerinden kurtulmak isteyenler ona gidiyor. Kimileri ona ve tekniklerine balon gözüyle bakarken; kimileri de onu Batı tıbbıyla mistisizmi birleştiren bir şifacı, enerji uzmanı olarak görüyor. Onu öne çıkaran; insan bedenine olan sonsuz güveni. Yazdığı kitaplar ve verdiği seminerlerle insanlara bunu anlatmaya, onları değiştirmeye dönüştürmeye uğraşıyor.

Metin Hara ‘Dem’ isimli ikinci kitabında şöyle diyor: “Sözlerimiz değil hislerimiz geleceğimizi şekillendirir. Ne istediğimiz değil, ne olduğumuz geleceğimizi doğurur!” Belli ki Adriana Lima’ya olan hisleri de onun geleceğini şekillendirecek. Bu ilişki nereye gider bilinmez ama net olan şu; bundan sonrası Metin Hara için aynı olmayacak.


ONA ‘YENİ ÇAĞ DERVİŞİ’ DİYORLAR

■ Metin Hara 1982 doğumlu. Üsküdar Amerikan Koleji ve Çapa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde okudu. Üniversitede para kazanmak için oyunculuk yaptı.

■ 2008’de ‘İnsana Güven’ markası altında bireysel ve toplu seminerler yapmaya başladı. İnsanların hayatını değiştirmeyi hedefledi.

■ 2008’de Türk-Fransız ortak yapımı ‘Dinle Neyden’ isimli bir filmde oynadı, ödül kazandı.

■ 2014’te ‘Aşkın İstilası’ üçlemesinin ilk kitabı olan ‘Yol’u yazdı. Kitap ilk üç ayda 100 binin üzerinde sattı; 8 ay ‘çok satanlar’ listesinde kaldı. Ardından ikinci kitabı ‘Dem’i çıkardı.

■ Ona ‘yeni çağ dervişi’ diyorlar. O da bu durumu şöyle anlatıyor: “Derviş kendini arayan, Allah’ı arayan demek. Sufizm’le çok fazla ilgilendim. Yani iş sadece enerji değil, onun derininde çok büyük bir anlayış olması gerek. Yüzde 100 oldum demiyorum, bu yolda yürüyorum daha...”

5 YIL EVLİ KALDI İKİ KIZI VAR

■ Adriana Lima 1981 Brezilya doğumlu, boyu 1.78.

■ 13 yaşında, yerel bir mağazada alışveriş yaparken keşfedildi; 1998’de Victoria’s Secret defilesinde melek kanatları takıp yürüdüğünde şöhreti tavan yaptı.



■ Bir dönem ünlü sanatçı Lenny Krawitz’le nişanlı kaldı fakat ilişki yürümedi.

■ 14 Şubat 2009’da NBA yıldızı, Sırp basketbolcu Marko Jaric ile evlendi. 5 yıllık evlilik bitti. Lima’nın bu evlilikten iki kızı var.

■ Bu yıl içinde York Mets oyuncusu, beyzbolcu Matt Harvey’den ayrıldı.



■ Yakın arkadaşları onu ‘Leah’ diye çağırıyor, lakabı ise ‘LimaBean’. Kitap okumayı çok seviyor, favori yazarı ise Gabriel Garcia Marquez.

Haberin Devamı