Gündem Mina Başaran'ın düşen jetinin kara kutusu bulundu

Mina Başaran'ın düşen jetinin kara kutusu bulundu

Paylaş
Mina Başaran'ın düşen jetinin kara kutusu bulundu

Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a giden Başaran Yatırım Holding'e ait özel jet düştü. 3'ü mürettebat 11 kadın hayatını kaybetti. Jette Hüseyin Başaran'ın bekarlığa veda partisinden dönen kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşı vardı. Jetin enkazına ulaşılırken, İran Acil Yardım Kurumu, ölen 11 kişinin kimliklerinin belirlenmesi için DNA testinin gerekli olduğunu açıkladı. 11 kişinin cenazesine ulaşıldı ve helikopterle dağdan indirildi. İran resmi ajansı düşen jetin kara kutusunun bulunduğunu açıkladı. Ayrıca bu kaza Türk sivil havacılığındaki ilk ölümlü iş jeti kazası olarak da kayıtlara geçti

Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan ve İstanbul'a giden uçak İran’ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Kiyar ilçesinde düştü ve jetteki 3'ü mürettebat 11 kişinin hayatını kaybetti. Başaran Holding'e ait Bombardier Challanger 604 tipi 17 yıllık jette iki pilot bir kabin görevlisi ve 8 yolcu vardı. Jette bulunan yolcular arasında Mina Başaran, Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh, Sinem Akay'ın bulunduğu öğrenildi.


Mina Başaran ve 7 arkadaşının öldüğü kazada flaş gelişme! Cenazeler dağdan böyle indirildi

KARA KUTU BULUNDU


İran'ın resmi ajansı IRNA'ya konuşan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Zahiri, gece saat 03.00 sıralarında arama kurtarma timinin olay yerine ulaştıklarını, dağcılardan oluşan timin, 8 cesedi teşhis ettiklerini söyledi. Zahiri, 2 cesedin yanık ve parçalanma nedeniyle teşhis edilemediğini 1 cesedin ise arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Öte yandan Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Vali Yardımcısı Cafer Meydani, düşen uçağın kara kutusunun bulunduğunu bildirdi. Meydani, kara kutunun Kiyar ilçesindeki Helen Dağı'nda bulunduğunu kaydetti.


11 CENAZEYE DE ULAŞILDI


Bu sabah ajanslardan geçen habere göre enkazda 11 cenazeye ulaşıldı.



Uçakta bulunanların cansız bedenleri helikopterlerle Shahr-e Kord Havalimanı'na getiriliyor.

7 CENAZE HELİKOPTERLE DAĞDAN İNDİRİLDİ


İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA’ya göre, Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde Helen Dağı’na düşen Başaran Holding’e ait uçak kazasında hayatını kaybeden 7 kişinin cenazeleri helikopterle dağdan indirildi.



Mine Başaran ve arkadaşlarından geriye bu kareler kaldı


AFAD EKİPLERİ KAZA YERİNE GİDECEK


Bakanlıktan yapılan açıklamanın devamında, "İran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve İran Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi yetkililerinden alınan telefon bilgisine göre; arama kurtarma ekiplerinin kaza yerine henüz ulaşamadıklarını, yerel halkın kaza mahalline ulaştığı, yerel halktan destek alındığı öğrenilmiştir. Bakanlığımız İran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile irtibat halinde olup gelişmeleri yakından takip etmektedir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu ile AFAD ekipleri, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Genelkurmay Başkanlığı tarafından tahsis edilen bir uçakla kaza yerine gideceklerdir" ifadelerine yer verildi.




Türk özel jeti İran'da düştü: 11 kişi öldü

TÜRKİYE'DEKİ İLK ÖLÜMLÜ İŞ JETİ KAZASI


Başaran Holding'e ait, MNG Jet tarafından operasyonu yapılan TC-TRB tescilli Bombardier Challenger 604 tipi iş jetinin düştüğü İran makamları tarafından açıklandı. Bu kaza, Türk sivil havacılığındaki ilk ölümlü iş jeti kazası oldu.