Spor "Minderin Sultanları" Avrupa'nın zirvesine göz dikti

"Minderin Sultanları" Avrupa'nın zirvesine göz dikti

Paylaş
"Minderin Sultanları" Avrupa'nın zirvesine göz dikti

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Polonya'da düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli formayı giyecek Hafize Şahin, Buse Tosun ve Bediha Gün, 2014 yılında yakaladıkları başarı grafiğini sürdürmeyi hedefliyor.

Polonya’nın Walbrzych kentinde 24-29 Mart tarihlerinde yapılacak şampiyonanın hazırlıklarını Niğde Demirkazık Kamp Eğitim Tesisleri’nde sürdüren milli güreşçiler, organizasyondaki hedeflerini anlattı.

Büyükler kategorisi Avrupa ikincisi Hafize Şahin, bu sene ilk defa uygulamaya sokulan 23 yaş altı kategorisinin kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, "Şampiyonaya Niğde’de çok iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Polonya’da 60 kiloda ülkemi en iyi şekilde temsil ederek altın madalya kazanmak istiyorum. İlklerin yılında başarılı olarak adımızı zirveye yazdıracağım" ifadelerini kullandı.

Geçen sene Polonya’da gençler kategorisinde Avrupa şampiyonu olan Buse Tosun ise şampiyonada 63 kiloda mindere çıkacağını hatırlattı.

Tosun, "Takım halinde başarıya inancımız tam ve Allah izin verirse hepimiz madalya kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Desteklerinden dolayı ’Asrın Güreşçisi’ Hamza Yerlikaya’ya teşekkür ederim. Eğer bir sakatlık veya şanssız bir yenilgi yaşamazsam altın madalya kazanarak bir kez daha İstiklal Marşımızı okutacağım" diye konuştu.

Gençler Avrupa şampiyonu Bediha Gün de 5 Mart tarihinden itibaren Niğde’de kampta olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
"55 kiloda ülkemi temsil edeceğim. Antrenörlerimizin yönetiminde sıkı bir çalışma sürecinden geçiyoruz. Takım içinde arkadaşlık ortamı çok iyi. Takım halinde şampiyonluk hedefliyoruz. İyi bir başlangıçla güzel bir final yapmak istiyoruz. İşimizin zor olduğunun farkındayım ama zaten hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez."

Buğra Ersavaş - AA

Haberin Devamı