Gündem "Mini kot pantolon" rekoru kırabilecek mi?

"Mini kot pantolon" rekoru kırabilecek mi?

Paylaş
"Mini kot pantolon" rekoru kırabilecek mi?

Konyalı terzi, diktiği 5 santimetrelik "mini kot pantolon" ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyor.

Kot tamiri ve dikimi yaptıkları dükkanda 1995 yılından bu yana, babası İsa Andaç’la birlikte çalıştıklarını söyleyen Kasım Andaç, babasının bir zamanlar ablasına hediye için diktiği küçük kot pantolonlardan ilham alarak, en küçük pantolonu dikmek için kolları sıvadığını belirtti.

Haberin Devamı

Andaç, babasından daha iyisini yapabileceğini kanıtlamak için "mini kot pantolon" dikmeye başladığını ifade etti.
İlk olarak 5 yıl önce 7,5 santimetrelik bir kot pantolon diktiğini ve sponsor bulamadığı için Guinness’e başvuramadığını hatırlatan Andaç, "Şimdi kot pantolonu daha da küçülterek 5 santimetreye kadar düşürdüm. Normal bir pantolonun yaklaşık 20’de biri boyutlarında bir pantolon diktim. Pantolonun dikişleri ve cepleri makineyle orijinaline uygun şekilde dikildi" dedi.

Sponsor bulması durumunda Guinness’e başvuracağını dile getiren Andaç, şunları kaydetti:
"En büyük arzum Guinness’e girerek, diktiğim bu kotun dünyanın en küçük kotu olduğunu tescillendirmek. Konya’nın adını tüm dünyada duyurabilmek için yetkililerden sponsor konusunda destek bekliyorum. Tek amacım kot tamiri ve dikiminin ölmediğini göstermek. Seri üretim ve ticari kaygım yok. Peru’da dikilen ve Guinness’te yer alan 7,5 ton ağırlığındaki dünyanın en büyük kot pantolonun ardından, en küçük kot pantolonun Konya’dan rekorlar kitabına girmesini istiyorum."

Haberin Devamı

Andaç, daha küçük boyutlarda kot pantolon dikmek için çalışacağını da sözlerine ekledi.