Bilim - Teknoloji "Mini" Windows 8.1 geldi!
Paylaş
"Mini" Windows 8.1 geldi!

Microsoft'un "nesneleri" ele geçirme planlarını harekete geçirecek özel Windows, ortaya çıktı!

"Aptal" nesneleri internete bağlayan Internet of Things (IoT - Nesnelerin İnterneti), kendini yavaş yavaş göstermeye başladı. Buzdolaplarından oyuncaklara, restoranlarda garsonu çağırmanızı sağlayacak masalardan çeşitli ev elektroniklerine firmalar, mümkün olan her cihazı birbirine bağlamanın yollarını arıyorlar.

Android ile zaten birçok cihazda varlık gösteren Google, bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Görünüşe göre bir süre önce IoT planlarını açıklayan Microsoft da geri kalmak istemiyor. Firma, birbirine daha sıkı bağlı bir dünya için tasarladığı yeni özel Windows'unun önizleme sürümünü tanıttı.

Firma, geçtiğimiz aylarda IoT için Windows Developer Program'ı ortaya çıkarmıştı. Program, Intel Galileo kartlarına sahip geliştiriciler tarafından kullanılmıştı. Microsoft, şimdiyse işletim sisteminin önizleme sürümünü Galileo kartlarına sahip herkese açıyor. Arduino uyumlu Galileo, 32-bit tek çekirdekli 400MHz işlemciye sahip Intel Quark SoC ile geliyor ve 10/100 Ethernet, PCI Express, JTAG ve USB portları, SD kart slotu ve RS-232 seri portu gibi özelliklerle geliyor. Galileo'nun boyutu ise kredi kartından çok daha büyük değil.


"Windows 8.1'in ticari olmayan bir sürümü"

Microsoft, işletim sisteminin "Windows 8.1'in ticari olmayan bir sürümü" olduğunu söylüyor. Firmanın amacı, IoT için Windows 8'i daha yaygın bir hale getirmek ve geliştiricilerin yeni fikirler oluşturmasını ve geri bildirimde bulunmasını sağlamak.

İşletim sistemi, şu an sadece Galileo'nun ilk sürümüyle çalışıyor ve bu ayın başında piyasaya sürülen ikinci nesil Galileo'yu desteklemiyor. Ancak Microsoft, yakında Galileo Gen 2 donanımını da destekleyeceğinin sözünü veriyor. Windows IoT preview OS'un nasıl yüklendiği hakkında daha fazla bilgi, bu adreste yer alıyor.

Resimlerle: Dört çekirdekli en iyi 37 cep telefonu!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı