Gündem Minibüs denize uçtu: 2 ölü, 15 yaralı

Minibüs denize uçtu: 2 ölü, 15 yaralı

Paylaş
Minibüs denize uçtu: 2 ölü, 15 yaralı

Minibüs denize uçtu: 2 ölü, 15 yaralı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza bugün saat 12.00 sıralarında Akçaabat ilçesi Mersin Beldesi, Saraçlar mevkinde, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde meydana geldi.

Trabzon'dan Vakfıkebir'e giden 49 yaşındaki Ahmet Çalık yönetimindeki 61 M 1009 plakalı yolcu minibüsü, yolun ıslak olması ve aşırı hız nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu deniz kenarındaki kayalıkların üzerine uçtu.

Kazada minibüste bulunan KTÜ Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencisi Ersin Samancı (18) ve İstanbul'da kuyumculuk yaptığı öğrenilen Ali Mısır (51) olay yerinde hayatını kaybetti. Fırtına nedeniyle yaklaşık 3 metreye ulaşan ve kayalıkları döven dalgaların arasında kalan minibüste şoför Ahmet Çalık (49) ile çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yolculardan Nazan Gürsoy (20), Zehranur Yılmaz (20), Mehmet Berber (19), Esra Aygün (21), Sinem Bahar Maraba (26), Tuğçe Harman (22), Duygu Sağlam (19), Kürşat Cora (24), Rüveyda Armutçu (20), Nazım Sarı (20), Metehan Barutçu (20), Davut Öztürk (34), İsmail Hakkı Balçık (21) ve Soner Can (26) yaralandı.

Haberin Devamı

Yolcular çevreden yetişenler tarafından kurtarılırken ambulanslarla Trabzon ve çevre ilçelerdeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Dalgaların arasında kalan minibüs çekici yardımıyla dalgaların ulaşamayacağı bölgeye çekildi. Minibüste sıkışan kuyumcu Ali Mısır'ın cesedi Sivil Savunma ve İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda çıkarıldı.

VALİLİK ÖLÜ SAYISINI ÖNCE 4 AÇIKLADI SONRA 2'YE İNDİRDİ

Olay yerinde incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada kazada ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğünü, 12 kişinin yaralandığını, bir kişinin de kaybolma ihtimali olduğunu söyledi. Kızılcık'ın bu açıklamasından yaklaşık 2 saat sonra Valilik, ölü sayısının 2, yaralı sayısının 15 olduğunu, kazada kayıp bulunmadığını bildiren yazılı bir açıklama yaptı.

Serkan KILINÇ,Osman ŞİŞKO / DHA