Gündem Minibüsçü kendini yaktı

Minibüsçü kendini yaktı

Paylaş
Minibüsçü kendini yaktı

Bursa'da duraklarının kaldırılmasını protesto eden dolmuşçulardan biri üzerine benzin döküp kendini yaktı

Bursa'da, kent meydanı karşısındaki duraklarının kaldırılmasını protesto etmek için minibüslerini duraklara park ederek kontak kapatan bir grup minibüsçü ile polis ekipleri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında, 3'ü polis memuru 4 kişi ile üzerine benzin dökerek yakmaya çalışan bir minibüsçü yaralandı.

Haberin Devamı

Santral Garaj Mahallesi'nde bulunan Kent Meydanı karşısındaki durakların belediye ekipleri tarafından gece saat 24.00 sıralarında kapatılacağını öğrenen yaklaşık 150 kişilik grup, minibüslerini duraklara park etti.

Olay yerine gelen zabıta ve polis ekipleri, minibüsleri duraklardan kaldırmak için çekici istedi. Bunun üzerine minibüsçülerden Erkan İ. (25) elindeki bidondan üzerine benzin dökerek kendisini ateşe verdi. Arkadaşlarının alev alan ceketini çıkardığı Erkan İ'nin elinde ve boynunda yanıklar oluştu.

Bu sırada, minibüsçülerin arasından bazı kişiler de polis ekiplerinin üzerine taş atmaya başladı. Polis ekipleriyle minibüsçüler arasında kovalamaca başladı. Ara sokaklara kaçan minibüsçüleri polis ekipleri havaya ateş ederek durdurmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Bir süre sonra yeniden Kent Meydanı'nda toplanan minibüsçülerle polis ekipleri arasında yaşanan arbede sırasında, 3'ü polis memuru 4 kişi hafif yaralandı.

Polis ekipleri, olayları başlattıkları iddia edilen 9 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltındaki minibüsçüler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Bu arada, üzerine döktüğü benzinle kendisini yakmaya çalışan Erkan İ, kaldırıldığı Bursa Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

AA