Gündem Minibüsçüler köprü kapadı

Minibüsçüler köprü kapadı

Paylaş
Minibüsçüler köprü kapadı

Minibüsçüler köprü kapadı

İstanbul Maltepe'de ayakta yolcu taşımalarına izin verilmeyen minibüs şoförleri Zümrütevler Köprüsü'nü kapattı.

Haberin Devamı

Gülsuyu-Zümrütevler-Maltepe hattında çalışan minibüs şoförleri ayakta yolcu taşıdıkları için ceza kesilmesine tepki göstermek için bugün yol keserek eylem yaptı. Zümrütevler Köprüsü üzerine araçlarını ters çekerek yolu trafiğe kapatan şoförler olay yerine gelen polis ekipleriyle de tartıştı.

İşine gidemeyenler hem şoförlere isyan edip hem de sorunu çözmediklerini iddia ederek polis memurlarına tepki gösterdi. Hararetli tartışmaların yaşandığı eylemde polis yolu kapatan minibüsçülerin plakalarına ceza yazınca birden gerginlik arttı.

Bazı minibüs şoförleri polisin üzerine yürürken araya diğer arkadaşları girdi. Bazı şoförler devlete vergi ödediklerini ve çalışmak istediklerini söyledi. Bir polis de “Yolcu taşıma konusunda kota koyulmuş. Niye burada açıklama yapıyorsunuz” diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

Minibüs şoförleri ayrıca polislerin kendilerine silah çektiğini iddia edip etti ve kendi cep telefonlarıyla çektikleri görüntüleri basın mensuplarına verdi. Uzun süren tartışmaların ardından minibüs şoförleri yolu trafiğe açtılar.

M. AKİF ERDEM/İSTANBUL, (DHA)