Türkiye (Son Dakika) Minibüse ateş açıldı: 1 şehit, 1 ölü

Minibüse ateş açıldı: 1 şehit, 1 ölü

Paylaş
Minibüse ateş açıldı: 1 şehit, 1 ölü

Hakkari'nin merkeze bağlı Üzümcü Köyü yakınlarındaki güvenlik noktasında durdurulmak istenen minibüse ateş açıldı. Açılan ateşle 1 uzman çavuş ile minibüs yolcularından Yücel Ertuş (29) öldü

Olay, dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Çukurca'dan Hakkari'ye gelen minibüs, Üzümcü Karakolu'ndaki askerler tarafından durdurulmak istendi. 'Dur' ihtarına uymadığı öne sürülen, içinde Yücel Ertuş ile Cemil Korkmaz'ın bulunduğu minibüse askerler tarafından ateş açıldı.

Haberin Devamı

Açılan ateş sonucu araçta bulunan 29 yaşındaki Ertuş ağır yaralandı. Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan Ertuş, yapılan müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Bu sırada olay yerinde bulunan 1 uzman çavuşun da bu sırada ağır yaralandığı ve kaldırıldığı Hakkari Asker Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Yetkililer soruşturmanın devam ettiğini, daha sonra açıklama yapılacağını, minibüste bulunan Cemil Korkmaz'ın ise gözaltına alındığını bildirdi.

Hastaneye gelen İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, dün gece meydana gelen olayda 1'i asker 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle dedi:

'YARGISIZ İNFAZ'

"İçerisinde 2 kişinin bulunduğu araç, daha önce Çukurca-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Geçimli Karakolu'nda durduruluyor. Yoluna devam eden araç, bu kez de Üzümlü Karakolu'nda tekrar durdurulmaya çalışılırken yüksek mevzilerden ateş açılıyor. Bu sırada yolda aracı durdurmaya çalışan uzman çavuş ile minibüste bulunan sivil vatandaş; Ertuş, ağır yaralanıyor. Ertuş ile uzman çavuş, kaldırıldıkları hastanelerde de hayatlarını kaybediyor.

Haberin Devamı

Bu tamamen yargısız infazdır. Olayın takipçisi olacağız. Cumhuriyet Savcısı ile görüştük. Olayı tüm detayları ile takip ediyoruz. Hazırlayacağımız raporu da basınla paylaşacağız."

HAKKARİ VALİLİĞİ: İNCELEME BAŞLATILDI

Hakkari Valiliği yaptığı açıklamada ’İkaz atışları sonrası oluşan kargaşa ortamında’ görevli 41 yaşındaki Uzman Jandarma Kıdemlı Çavuş Erhan Yürüdür ve araçta bulunan 32 yaşındaki Yücel Ertuş’un öldüğü belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hakkari il merkez Üzümcü Jandarma Karakolu’na 06 kasım 2013 tarihinde saat 22.30 sıralarında yapılan bir ihbar üzerine yapılan yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında ’dur’ ihtarına uymayarak geri dönmek suretiyle geldiği istikamete kaçmak isterken yapılan ikaz atışları sonrası oluşan kargaşa ortamında görevli personel Uzman Jandarma Altıncı Kademeli Çavuş Erhan Yürüdür (Mehmet oğlu 1972 Erbaa doğumlu) ve araçta bulunan Yücel Ertuş (Süleyman ve Hami oğlu Hakkari-30.09.1981 doğumlu Hakkari-Merkez-Dağgöl nüfusuna kayıtlı) isimli şüpheli olay yerinde yaralanmış olup, derhal Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılmıştır.

Haberin Devamı

Hakkâri Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen uzman jandarma çavuş şehit olmuş, şüpheli vatandaş vefat etmiştir. Olayın haber alınmasına müteakip adlî makamlar bilgilendirilmiş. Olay yerinde cumhuriyet savcısı ve beraberinde Hakkari il emniyet müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri tarafından inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DHA