Gündem Minibüste 20 kuruş cinayeti!

Minibüste 20 kuruş cinayeti!

Paylaş
Minibüste 20 kuruş cinayeti!

Minibüste 20 kuruş cinayeti!

Bağcılar’da ücret tarifesi yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada emekli polis, minibüs şoförünü beylik tabancasıyla ateş ederek öldürdü. Kavgayı ayırmaya çalışan bir sürücü de kolundan yaralandı.

Haberin Devamı

Olay dün öğlen saatlerinde Bağcılar Güneşli Mahallesi, Demirkapı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre İkitelli-Topkapı hattında çalışan Ferdi Açıkgöz (26), ücret konusunda emekli polis Muammer Zeki Güven ile tartıştı. Yol ücretinin 1 lira 40 kuruş olduğunu söyleyen Açıkgöz, emekli polisin tepkisiyle karşılaştı. 1 lira 20 kuruş veren Güven ile Açıkgöz minibüsten inerek kavga etmeye başladı. Olayın büyümesi üzerine emekli polis Güven yanında taşıdığı beylik tabancasıyla Ferdi Açıkgöz’e ateş etti. Muammer Zeki Güven daha sonra olayı görerek ayırmaya gelen minibüs şoförü Yusuf Topçu'yu da kolundan vurarak yaraladı.

Aşırı kan kaybeden Açıkgöz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yusuf Topçu’nun tedavisi ise devam ediyor. Olay yerinden kaçan emekli polis memuru Güven, daha sonra karakola giderek teslim oldu.

Haberin Devamı

Adli Tıp önüne gelerek cenazeyi alan Açıkgöz’ün arkadaşları, “20 kuruş için adam mı vurulur?” dedi. Adli Tıp Kurumu'ndan cenazesi alınan Açıkgöz’ün yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Ferdi Açıkgöz’ün cenazesi daha sonra memleketi olan Bartın’a gönderildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Bulut MÜLHİM/İSTANBUL, (DHA)