Gündem Minibüste fuhuş çetesi çökertildi

Minibüste fuhuş çetesi çökertildi

Paylaş
Minibüste fuhuş çetesi çökertildi

Şanlıurfa'da, dikkat çekmemek için sürücülüğünü bir kadının yaptığı minibüste fuhuş yaptıran çete, polisin operasyonuyla çökertildi

Polis, daha önce birçok kez araç içinde fuhuş yaparken ve yaptırırken yakalanan, kentte ’Mobil Kadriye’ lakabıyla da tanınan Kadriye Cıkla ve beraberindekilerin yine aynı suçu işledikleri bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine çalışma başlatan polis, kentte bir şebekenin, ağına düşürdüğü genç kızları fuhşa zorladığını, yer ve müşteri temin edip, şehirdışındaki yolda, Kadriye Cıkla’nın yönetimindeki minibüste para karşılığı fuhuş yaptırıldığını belirledi.

Yaklaşık 2 ay süren takibin ardından çete üyelerini ve çalışma yöntemini ortaya çıkaran polis, geçen cumartesi günü operasyon için düğmeye bastı. Önceden belirlenen 13 adrese eş zamanlı baskınlar düzenleyen polis, burada bulunan 4’ü kadın 13 çete üyesini gözaltına alırken, zorla fuhuş yaptırıldığı saptanan 6 kadını da kurtardı. Evlerde yapılan aramalarda ise uyuşturucu madde ve mermi bulundu.

2 KADINA DEVLET KORUMASI

Gözaltına alınan 13 çete üyesi, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, fuhuş mağduru 6 kadının da ifadesine başvuruldu. Bazıları çete üyeleri ile evli olduğu ortaya çıkan fuhuş mağdurlarının 4’ü ifadelerinin alınmasının ardından savcılık kararı ile serbest bırakılırken, isimleri açıklanmayan 2 kadın ise çete üyelerinin ağına düştüklerini söyleyip, evlerine dönmeleri halinde yakınları tarafından öldürülme korkusu yaşadıklarını söyledi.

Mağdur kadınlar, çete üyelerinin kendilerine ölüm tehdidi ile fuhuş yaptırdığını, kimi zaman çetenin kiraladığı evlerde, kimi zaman ise dikkat çekmemek için Kadriye Cıkla’nın kullandığı araçlarda seyir halindeyken fuhuş yaptıklarını söyledi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından biri belediye temizlik işlerinde görevli olan ve üzerinde temizlik kıyafeti bulunan 13 şüpheli Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Sorgularının ve sağlık kontrollerinin ardından bugün Adliye’ye sevk edilen şüpheliler, ’fuhuş yaptırmak ve fuhuşa aracılık etmek amacıyla örgüt kurmak’, ’insan ticareti’, ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ’darp, cebir’, ’uyuşturucu madde bulundurmak’ ve ’6136 Sayılı Kanun’a muhalefet’ suçundan savcıya ifade vermeye başladı.

Ömer PINAR/DHA