Sağlık Minik Berfin lösemi savaşını kazandı

Minik Berfin lösemi savaşını kazandı

Paylaş
Minik Berfin lösemi savaşını kazandı

Kemik iliği nakli olan minik Berfin’den beklenen güzel haber geldi. Nisan ayında uygun vericinin bulunmasıyla nakil şansı doğan Berfin’e, 3 Eylül’de kemik iliği transplantasyonu gerçekleştirildi. Ardından bir süre sağlık kontrolünde tutulan Berfin, taburcu oldu

Berfin Güneş’e Mart ayında lösemi teşhisi konulduğunda neredeyse üç buçuk yaşındaydı. Kemoterapi tedavisinin ardından ilik nakli ihtiyacı doğdu ve gerek hastane gerekse aile, onu hayata döndürmek için tüm Türkiye’ye ilik nakli çağrısı yaptı. Berfin şanslıydı! 1 günde aranan verici bulundu. Üstelik verici hem 10’da 10 uyumlu hem de TÜRKÖK (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi)’ne kayıtlıydı. Herkesin yüreğine su serpen bu haber, Berfin’in tedavi olmasına dair umutları da artırdı. 3 Eylül’de kemik iliği transplantasyonu gerçekleştirilen minik Berfin, artık taburcu oldu.

"BOMBA GİBİYİM"

Bugün Berfin’in sağlık durumuyla ilgili Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Berfin, annesi Burcu ve babası Mehmet Fehim Güneş ile, Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Çocuk Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi Başkanı Prof. Dr. Gülyüz Öztürk’ün de katıldığı toplantıda, Berfin objektiflere gülümseyerek habercilerin '"asılsın?" sorusuna “Bomba gibiyim!” yanıtı vererek herkesi güldürdü. Eve gittiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Berfin, oyuncaklarını ve ‘uzun makarna’yı özlediğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı