Eğitim - Kariyer Minik Çınara piyanoda dünya birincisi oldu

Minik Çınara piyanoda dünya birincisi oldu

Paylaş
Minik Çınara piyanoda dünya birincisi oldu

9 yaşındaki Çınara Manaflı, Mozart Akademi 4. Uluslararası Piyano Yarışması’nda 9-11 yaş kategorisinde birinci oldu

Müziğe olan büyük yeteneği ve ilgisi sayesinde 5 yaşında piyano ile tanışan 9 yaşındaki Çınara Manaflı, uluslararası başarılara imza atıyor. Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi öğrencisi Manaflı, son olarak Mozart Akademi 4. Uluslararası Piyano Yarışması’nda 9-11 yaş kategorisinde birinci oldu.

Haberin Devamı

Annesi piyanist, babası kemancı olan Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Çınara, Newcastle Piyano Yarışması ve Tadini Uluslararası Piyano Yarışması’nda birinci seçildi. Çınara Manaflı, Piano Talents Uluslararası Yarışması ve Geilenkirchen Euregion Uluslararası Piyano Yarışması’nda da ikincilik ödülünün sahibi oldu

CHOPİN HAYRANI

Her gün en az iki saatini piyano eğitimine ayırdığını ve piyanist-besteci Chopin hayranı olduğunu anlatan genç Çınara Manaflı, “Müziği çok seviyorum, derslerimi aksatmadan ve kendimi kısıtlamadan müzik eğitimimi sürdürebiliyorum. Küçükken annemi piyanonun başında izleyerek büyüdüm, şimdi de piyanonun başında benim olmam, ödüller kazanabilmem büyük mutluluk veriyor” dedi.

Haberin Devamı