Gündem Minik Ebru donarak ölmüş

Minik Ebru donarak ölmüş

Paylaş
Minik Ebru donarak ölmüş

Bursa'nın Karacabey İlçesi'ne bağlı Orhaneli Köyü'nde önceki gün kaybolan 2 yaşındaki Ebru Çakaloğlu'nun cesedi bulundu

Karacabey İlçesi’nin Orhaniye Köyü’nde oturan Pakize Çakaloğlu’nun iki çocuğundan küçüğü olan Ebru Çakaloğlu, geçen cumartesi günü öğle saatlerinde oynamak için sokağa çıkmış, boşanma aşamasında oldukları bildirilen ve Bursa’da oturan eşi Güven Çakaloğlu’ndan ayrı yaşayan Pakize Çakaloğlu, bir süre sonra çocuğunu almak için sokağa indiğinde iddiaya göre, minik Ebru’yu bulamamıştı.

Pakize Çakaloğlu, aramalarından bir sonuç alamayınca durumu jandarmaya bildirmişti. Bunun üzerine köy ve çevresinde geniş çaplı aramalara başlanmış, akşam saatlerine doğru jandarma, Sivil Savunma ve Bursa, Karacabey, Mudanya, Mustafakemalpaşa Belediyelerinin arama kurtarma ekipleri de çalışmalara katılmıştı.

3 günden beri sürdürülen arama çalışmaları sonucunda, Ebru Çakaloğlu'nun cesedi bugün saat 12.10'da köye 6 kilometre uzaklıkta su depoları yakınındaki boş arazide bulundu.

CİNAYET ŞÜPHESİ VAR

Haberin Devamı

Ebru’nun bulunması için oluşturulan kriz masasını yöneten Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, cesedin köyün 6 kilometre kuzeyinde bulunduğunu belirterek, “Üzücü bir şekilde bulduk. Buraya nasıl geldi veya getirildi mi, ilk etapta bir şey söylemek mümkün değil. Bundan sonrasını adli soruşturma belirleyecek” dedi.

ULAŞMAYA GİDENLER ÇAMUR OLDU CESETTE ÇAMUR YOK

Bu arada, Kaymakam ve yetkililer, cesedin bulunduğu noktaya çamur nedeniyle araçlarla ulaşamadı. 1 kilometre kadar yürümek zorunda kalan ekipler çamur içinde kalırken, bulunan cesette çamur olmaması ve giysilerinin temiz olması cinayet şüphesini artırdı.
Ebru’nun cesedini bulan arama kurtarma görevlileri de, küçük kızın terliğinin birinin cesetten 10 metre uzakta olduğunu, elbiselerinin bozulmamış, yüzünün de kırmızı olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Cesedin bulunması üzerine adli soruşturmayı yürütmek üzere Cumhuriyet Savcısı da olay yerine geldi. Olay yerindeki incelemenin ardından Ebru’nun cesedinin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılacağı belirtildi.

Işıl ARSLAN-Faruk KAHRAMAN/Bursa (DHA)