Gündem Minik Efe'yi havada yakaladı

Minik Efe'yi havada yakaladı

Paylaş
Minik Efe'yi havada yakaladı

Antalya'da, 40 yaşındaki Metin Onur, 6'ncı kattaki evlerinin balkonundan düşen 1 yaşındaki Ahmet Efe Bulut'u yere çarpmak üzereyken kurtardı

Meltem Mahallesi Ankara Sitesi A Blok'un 6'ncı katında meydana gelen olayda, anne ve babası çalıştığı için bakıcısı Ayşe Saraçel ile kalan Ahmet Efe Bulut, evlerinin salonunda oynamaya başladı.

Bakıcı Saraçel salonda uzandığı yerde uyayakalınca, yürüyebilen minik Ahmet Efe, balkona çıktı ve buradaki sehpanın üzerinden tutunduğu iple balkon korkuluklarından aşağıya sarktı.

HAVADA BACAKLARINDAN YAKALADI

Yıllık izinde olan site kapıcısının yerine bakan Metin Onur, sitenin içerisinde gezinirken balkondan demirlerinde ağlayan çocuğu gördü. Hemen balkonun altına geçen Onur, 6'ncı kattan düşen çocuğu yere çarpmak üzereyken bacaklarından yakaladı.

Onur, suratı yere çarpan çocukla birlikte yuvarlandı. Ahmet Efe Bulut olay yerine çağırılan ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Burada kontrolleri yapılan ve filmi çekilen Ahmet Efe'nin vücudunda kırık olmadığı, ancak kapıcıyla birlikte yere düştüğü için suratında çizikler oluştuğu ortaya çıktı.

Sağlık durumu iyi olan kapıcı Metin Onur ise ifade vermek üzere Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürüldü. Onur, burada ifade verirken kolunun ağrıdığını söyledi. Bunun üzerine ifadesi yarıda kesilerek polis otomobiliyle kontrol için hastaneye götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Ahmet Efe Bulut'un babası organizatör Ali Bulut ve 2006 yılında yerel güzellik yarışmasında ‘Akdeniz Güzeli’ seçilen ve eşine işlerinde yardımcı olan annesi Derya Bulut, mucizevi kurtuluşu duyup hastaneye koşarak oğullarının durumunu öğrendi.

‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yaralanmaya sebebiyet vermek’ suçundan gözaltına alınan bakıcı Ayşe Saraçel'in polisteki sorgusu sürüyor.

Soner KOCAER/ANTALYA (DHA)

2