Gündem Minik İremsu bakıcı kurbanı mı?

Minik İremsu bakıcı kurbanı mı?

Paylaş
Minik İremsu bakıcı kurbanı mı?

Hatay'da 1.5 yıl önce eşinden boşanan 27 yaşındaki Sedat Gümüş, kızını gizlice Antalya'ya getirdi. Bir tanıdığının yanına verdiği kızı ölünce şok oldu

Hatay Samandağ’da oturan Sedat ve Özlem Gümüş çifti, yaklaşık 1.5 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Hakim, çiftin kızları İremsu’nun annesiyle kalmasına, babasının haftasonları görmesine karar verdi.

Antalya Sebze Hali’ne mevsimlik işçi getiren baba Sedat Gümüş, yaklaşık 1.5 ay önce kimseye haber vermeden kızını da yanına alarak Hatay’dan gizlice Antalya’ya geldi.

Manavgat’ta oturan ve daha önceden tanıdığı Hilmi ve eşi Hasibe S.’den kızına bakmalarını isteyen Sedat Gümüş, bu sürede hafta sonları aldığı kızıyla vakit geçirdi, ardından yine onlara bıraktı. Gümüş, diğer günler de Hatay- Antalya arasında mevsimlik işçi getirip götürmeyi sürdürdü.

"DOKTOR ARAYINCA ŞOKE OLDUM"

Son olarak geçen 13 Mart’ta kızını görmeye giden Sedat Gümüş, 15 Mart’ta Manavgat Devlet Hastanesi’nden gelen "Kızınızın durumu çok ağır" telefonu ile neye uğradığını şaşırdı.

Kızının 4 gün sonra hastanede yaşamını yitirdiğini söyleyen Sedat Gümüş, şunları anlattı: "Kızımı daha önceden tanıdığım, kendilerinin de 2 yaşında kızları olan Hilmi S. ve eşinin yanına bırakmıştım.

Hastaneden gelen telefonla yıkıldım. Manavgat Devlet Hastanesi’ne gittiğimde kızımın kulak arkalarında morluklar, kafasının ön ve arka kısmında büyük morluklar, ayrıca vücudunun her yerinde de bariz darp izleri gördüm. 19 Mart’ta kızımın öldüğü haberini aldım.

Daha sonra kızımın cenazesi otopsi için Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Görüştüğüm doktorlar çocuğun dayak yemesi yüzünden bu hale geldiğini söyledi. Hilmi ve Hasibe S. çifti hakkında kızımı döverek öldürdükleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundum."

ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Haberi duyar duymaz Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Morgu’na gelen anne 30 yaşındaki Özlem Turunç ise gözyaşlarına boğuldu. "2 yaşındaki kızdan ne istediniz?" diye feryat eden Özlem Turunç, "Bunu yapan insan olamaz. Kızım benim gözbebeğimdi, ona nasıl kıydınız?" diyerek ağladı.

İremsu’nun yaşamını yitirmesi üzerine Manavgat’ta gözaltına alınan Hasibe S., jandarmadaki ifadesinde çocuğun banyoda kayarak düştüğünü iddia etti. İfadesinin ardından Manavgat Adliyesi’ne sevk edilen Hasibe S., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Savcının soruşturması da sürürken, çıkacak otopsi sonucuna göre Hasibe S. hakkındaki açılacak davanın seyri belli olacak. Hilmi S.’nin ise jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu arada Sedat Gümüş ve boşandığı eşi Özlem Turunç Adli Tıp önünde birbirlerine sarılıp gözyaşına boğuldu. Turunç’un, kızını kendisinden izinsiz Antalya’ya getiren eski eşinden de şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Ömer ERDEM/DHA