Gündem Minik kızın ölümle sınavı

Minik kızın ölümle sınavı

Paylaş
Minik kızın ölümle sınavı

Antalya´da bir işhanının 4´üncü katındaki dairesinin anahtarını içeride unutan 55 yaşındaki Osman Ali Cingöz, çilingir parası vermemek için 13 yaşındaki kızını tehlikeye attı

İsmet Paşa Caddesi Kantarcılar İşhanı 4´üncü katında oturan Osman Ali Cingöz, dairesinin anahtarını evin içinde unutup dışarı çıkınca çilingir parası vermemek için ilköğretim öğrencisi kızı D.´den, yan komşusunun penceresinden çıkarak kilitli daireye geçmesini ve kapıyı içeriden açmasını istedi.

Babasının isteğini kabul ederek yan dairenin penceresinden çıkan küçük kız, açık cama erişemeden korkuya kapıldı. Korktuğu için hareket edemeyen D., iki daire arasındaki pervazda mahsur kaldı.

Küçük kızı gören çevredekiler, intihar etmek istediğini sanarak itfaiye ve polise haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, işhanı sakinleri camın pervazına çıkarak küçük kızı içeriye çekti.

Hızını almayan baba ise kızının kapıyı açamamasına kızdı, ardından D.´nin mahsur kaldığı camdan kilitli daireye geçmeye çalıştı. Çevredekilerin müdahalesi ile içeri çekilen Ali Cingöz, güçlükle sakinleştirildi.

Cingöz kendisine müdahale etmek isteyen polislere tepki gösterirken, korku içindeki küçük kıza 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Küçük kızın dakikalarca mahsur kaldığını anlatan görgü tanığı Murat Daş, "Cama çıkan kız yaklaşık yarım saat boyunca ağlayıp yardım istedi. Biz ilk önce intihar edeceğini sandık.

Fakat çatıdan kendisiyle konuştuğumuzda babasının zorlamasıyla oraya çıktığını öğrendik. Bir baba 20 TL´lik çilingir ücretinden kaçmak için nasıl olur da kızını ölüme atar" diyerek tepki gösterdi.

Salim UZUN-Süleyman EKİN/ANTALYA (DHA)