Gündem Minik kızlar altınları çaldı

Minik kızlar altınları çaldı

Paylaş
Minik kızlar altınları çaldı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki bir düğünde gelin ve damadın altınlarının konulduğu çantayı çalan 4 ile 12 yaşları arasında olan 3 kız çocuğu yakalandı

İnegöl'de geçen haftasonu bir düğün salonunda yaşamlarını birleştiren genç çift, nikah töreninde takılan altınları damadın annesi 64 yaşındaki Safiye Kartal'a teslim etti.

İlerleyen saatlerde Safiye Kartal'ın yanına gelen 3 kız çocuğu halay çekenlerin yarattığı hareketlilikten yararlanarak masanın üzerinde bulunan altın dolu çantayı alarak ortadan kayboldu.

Bir süre sonra çantanın olmadığını gören Safiye Kartal, panik içinde yakınlarından yardım istedi. Olay yerine çağırılan güvenlik güçleri kamera kayıtlarını incelediklerinde gerçek ortaya çıktı.

Bir görüntüde gelin ve damadın masasına 3 kız çocuğunun oturduğunu belirleyen ekipler, kızlardan en küçüğünün, Safiye Kartal'ın bir anlık dalgınlığından yararlanarak takıların bulunduğu çantayı aldığını tespit etti.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki suçlular dosyasından kimlikleri ve adreslerine ulaşılan H.K. (4), E.K. (12) ve G.Ş. (12), İnegöl Emniyet Müdürlüğü Çocukları Koruma Şubesi ekiplerince yakalandı.

İçinde yaklaşık 1600 TL değerinde takı olduğu belirlenen çanta bulunamazken, çocuklar alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece yaşları küçük olması nedeniyle serbest bırakıldı.

Hakan ÜZER/İNEGÖL (DHA)