Türkiye (Son Dakika) Minik Yusuf taburcu oldu

Minik Yusuf taburcu oldu

Paylaş
Minik Yusuf taburcu oldu

Sivas'ta belediyeye ait kamyonun lastiği altında kalan ve yaralı kurtarılan 6 yaşındaki Yusuf Durmaz, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu

Kaza, 27 Mart günü Akdeğirmen Mahallesi'nde meydana geldi. Vali Reşit Paşa İlkokulu ana sınıfına giden Fahrettin-Şükran Durmaz çiftinin 2 oğlundan küçüğü olan Yusuf Durmaz, oynamak için evlerinin önüne çıktı. Oyuncak kum arabası ile oynadığı sırada komşuları olan belediye çalışanı 29 yaşındaki Mustafa Bulut, Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait 58 NF 991 plakalı park halindeki kamyonu çalıştırarak hareket etti. Küçük Yusuf’u fark etmeyen sürücü hareket edince, yanında oynayan Yusuf Durmaz, kamyonun sağ ön tekerinin altında kaldı.

Haberin Devamı

Pencereden olayı gören bir komşusunun bağırması üzerine kamyon sürücüsü durdu. Kamyonun tekeri çocuğun kalçasının üzerinde kaldığı için aracı hareket ettirmedi. Çevreden yardıma gelenler çocuğu çıkarmayı başaramayınca itfaiye ve AFAD ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler kamyonun altına yerleştirdikleri şişme kriko ile tekeri yukarı kaldırdıktan sonra çocuğu çıkardı. Ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yusuf Durmaz, acildeki ilk müdahalesinin ardından ortopedi servisinde tedaviye alındı.

Her iki kalçasında kırık tespit edilen ve tedavi altına alınan Yusuf Durmaz 15 günlük tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. Küçük çocuğun sağlık durumu hakkında bilgi veren Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Baş Asistanı Dr.Ömer Pıçakçı, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Yusuf kardeşimiz 15 gün önce bize üzerinden kamyon geçmesi sonucu leğen kemeğinde kırık ve sol kolda sinir ezilmesi nedeniyle yattı. Tedavileri yapıldı. Bugün son tedavi olarak yarım gövde alçı yapıldı. Hastamızın genel durumu iyi, proplemi yok. Sol kolunda sinir hasarı var. Bu kalıcı olabilir de, olmayabilirde. Bunu zamanla takip edeceğiz. Şu an için hastamızın genel durumu iyi." Eve gittiği için mutlu olduğunu belirten Yusuf Durmaz, "Eve gidince oyuncaklarım ile oynayacağım. Dışarıya çıkmayacağım. Okula gitmeyeceğim hiç dışarı çıkmayacağım" dedi. Durmaz’ın tedavisinin evde devam edeceği ve iyileşene kadar belirli aralıklarla kontrole götürüleceği belirtildi.

DHA