Gündem Minnet duası

Minnet duası

Paylaş
Minnet duası

15 Temmuz darbe girişiminde hain FETÖ’cülere direnirken şehit düşen 249 kahramanın mezarları dün tek tek ziyaret edildi, dualar okundu

BAŞARISIZ KALKIŞMA


FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında halkı sokağa çağırması sayesinde başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Sokaklara inen halk, tankların önüne geçmiş, silahlara kafa tutmuştu. Gün doğduğunda darbecilerin çoğu yakalanmış, girişim sonuçsuz kalmıştı. Darbecilere direnen 249 kişi ise şehit olmuştu.

DEMOKRASİ NÖBETİ


Darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 81 ilde aynı anda başladı. Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar şehit mezarlarını ziyaret etti. 15 Temmuz gecesi 81 ilde demokrasi nöbeti tutulacak. Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gece 02:32’de bir konuşma yapacak.

ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım dün başlayan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında önce İstanbul Edirnekapı’daki 15 Temmuz şehitliğini ziyaret etti. Erdoğan, önce 15 Temmuz’da şehit olan 15 sivilin yattığı mezarlıkta Kuran okudu.



Ardından Polis Şehitliği’ne geçen Erdoğan, 2 saat süren kabir ziyaretlerinin ardından şehit Prof. Dr. İlhan Varank’ın mezarının bulunduğu Şehzadebaşı Camisi’ne geçti. Erdoğan sonra da Karacaahmet Mezarlığı’na giderek AK Parti’nin kuruluşundan bu yana tanıtım ve organizasyonlarında yer alan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un (16) mezarlarını ziyaret etti.


KARANFİL VE DUA


Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdikleri programın ardından Çengelköy Mezarlığı’ndaki şehit kabirlerini ziyaret etti. Binali Yıldırım 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakıp su döktükten sonra dua etti.


ACI VE GURUR


15 Temmuz’da Ankara Gölbaşı’nda şehit olan Mustafa Arslan’ın annesi şenol Arslan “başımız dik, alnımız açık” diyerek oğlunun mezar taşına sarıldı.



15 Temmuz şehidi polis Muhammet Oğuz kılınç için Antalya’da düzenlenen törene adının verildiği imam hatip lisesinin öğrencileri de katıldı. Öğrenciler gözyaşı döktü.



Iğdır’da düzenlenen törende şehit yakınları mezar taşlarına sarılarak gözyaşı döktü.



'İSTİKLALİN SEMBOLÜ HALİSDEMİR'


15 Temmuz gecesi FETÖ’cü Tuğgeneral Semih Terzi ve beraberindeki darbeciler Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek istemişti. Astsubay Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın talimatıyla Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilmişti.




Bu olay darbe girişiminin kaderini değiştirmişti. Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ömer Halisdemir’in Niğde Bor’daki mezarını ziyaret etti. Lütfü Elvan “Bir Ömer Halisdemir şehit olur, milyonlarca Ömer Halisdemir gelir. Şehidimiz Ömer Halisdemir istiklalimiz için bir sembol olmuştur” dedi.