Gündem Miras katliamı: 3 ölü

Miras katliamı: 3 ölü

Paylaş
Miras katliamı: 3 ölü

İstanbul Fatih'te miras yüzünden çıkan kavgada bir kişi, kardeşi, yengesi ve yeğenini öldürdü

Sancaktar Hayrettin Mahallesi Emirler Çeşmesi Sokak Numara 15’deki binanın 10 numaralı, Sertif Ateş’in oturduğu dairede meydana gelen olayda, iddialara göre, iki kardeş yıllar önce aynı binada, biri çatı katı iki daire satın aldı.

Bünyamin Ateş ailesiyle çatı katında, kardeşi Sertif Ateş de 10 numaradaki daireye yerleşti. Ancak kardeşler arasında dairelerin konumu ve değeri nedeniyle zamanla anlaşmazlık çıktı.

Sorunlarını halledemeyen iki kardeş birbirlerinden davacı oldu. Uzun süren duruşmalar sonucu mahkeme, Sertif Ateş’in haklı olduğu yönünde karar verdi. Karar, üst mahkemece de onaylanınca Bünyamin Ateş, kardeşini, “O daireyi sana yar etmeyeceğim” diyerek tehdit etmeye başladı.

PİKNİKTEN DÖNMÜŞLERDİ

Bünyamin Ateş, ailesi ile pikniğe giden kardeşi Sertif Ateş’in evini piknik dönüşü bastı. Elinde tabancayla eve giren ağabey, önce kardeşini ardından eşini vurdu.

Daha sonra, dairenin doğalgazını açtı. Bu sırada amcasının evi yakmak istediğini düşünen Kardelen Ateş, pencereye çıkarak yardım istedi.

Bünyamin Ateş bunun üzerine yiğenini başından vurdu, kendisine engel olmak isteyen Demirkan Ateş’e de bir el ateş ederek dışarı çıktı. Tabancadan çıkan kurşun yere eğilen Demirkan Ateş’in omzunu sıyırdı.

BABA EVDE, EŞİ VE KIZI HASTANEDE ÖLDÜ

Bünyamin Ateş apartmanın önüne çıktıktan sonra, 3 el havaya ateş etti. “Benim ocağımı dağıttınız” diye bağıran saldıgan, daha sonra Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi’ne giderek teslim oldu.

Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde babanın öldüğü belirlendi.

Başından ağır yaralanan Gülşen Ateş, kaldırıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, göğsünden yaralanan kızı Kardelen Ateş ise İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalere rağmen kurtarılamadı.

Omzundan hafif yaralanan Demirkan Ateş’in tedavisi ise olay yerindeki sağlık ekiplerince yapıldı. Teslim olduktan sonra sağlık kontrolüne götürülen Bünyamin Ateş, basın mensuplarının “Neden yaptınız” sorusuna “Bu Yargıtay 1. Hukuk mahkemesi davasıdır” diye bağırdı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Sefa KIDIK/İSTANBUL (DHA)

2