Gündem Mirasçılar 300 yıllık tapunun peşinde

Mirasçılar 300 yıllık tapunun peşinde

Paylaş
Mirasçılar 300 yıllık tapunun peşinde

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Beldesi'nde, Hacı Hüseyin Ağa'nın 300 yıl önce bıraktığı ileri sürülen yüzlerce dönüm arazinin mirasçısı olduğunu öne süren kişiler adına bugün bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bodrum’a bağlı Mumcular Beldesi’ndeki Belediye Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya, Hacı Hüseyin Ağa’nın torunu olduğunu ileri süren 550 kişinin 100’ü katıldı. Güvercinlik ve Mumcular’da bulunan arazinin tapusunun kendilerine verilmesi için dava açan mirasçılar bu toplantı ile gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

12 mirasçının tapu kaydında düzeltim davasının sonuçlanması nedeniyle toplantı öncesinde davul zurna eşliğinde kurban kesildi. 300 yıl önceki Hacı Hüseyin Ağa’nın tapusuna ait arazilerin günümüzde yaşayan ve veraset yolu ile mirasçısı olan yaklaşık 600 kişi ile başlayan mahkeme sürecinde, ilk olarak 80 parselde mirasçıların haklarını tescilleyen mahkeme kararı, düğün salonu duvarlarına asıldı.

Toplantı sonrası, Barın Emlakçılık gayrimenkül yöneticisi Tuncer Rıfat Barın açıklamada bulundu. 12 kişiye ait mahkeme kararı ile tescillenen arsaların rayiç değerleri ve emlak vergi borçları tamamen ödendiğini belirten Barın, diğer arsalar için sürecin işlediğini belirterek, "84 tane parselin mirasçılara ait olduğu mahkeme kararları tamamen kesinleşmiş durumda.

Haberin Devamı

Tapu tescil için müracaatını yapacağız. Bunların dışında araştırma yaparken yine aynı sülaleye ait 12 tane daha parsel bulduk. Bu parsellerle teknik bilgileri, tapudaki maliklerin isimlerini gerekse uydu kayıtları, paftaları ile ilgili bilgilendirme yaptık" dedi.

Tescili yapılan 40 dönüm arazinin yaklaşık 1 milyon 200 bin lira değerinde bir arsa olduğunu belirten Barın, "Bu arsa dava yoluyla satıldığı taktirde mirasçıların eline az para geçeceği için normal yollardan satışını yapılmasını öneriyoruz" dedi.

Toplantı sonunda hak sahipleri aralarından seçecekleri bazı kişilere noter aracılığı ile satış yetkisi vermeyi kararlaştırdı.

DHA