Gündem 'Misafiriniz geliyor, temiz olun'

'Misafiriniz geliyor, temiz olun'

Paylaş
'Misafiriniz geliyor, temiz olun'

Hint keneviri ekili alanları belirlemek için polisin yardım istediği mahalle muhtarının uyarısı dikkat çekti

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi’ne bağlı Yakacık bölgesinde ormanlık alana hint keneviri ekili alanları belirlemek için polisin yardım istediği mahalle muhtarı Ferit Karaaslan'ın şüphelileri cep telefonu ile arayarak “Temiz olun misafiriniz geliyor” şekilindeki uyarısı dinlemeye takıldı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında hint keneviri ektiği saptanan 2 kişi tutuklanırken, muhtar ile birlikte 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kocaeli Polisi, Başiskele İlçesi'ne bağlı Yakacık bölgesindeki ormanlık alanda bazı kişilerin esrar yapımında kullanılan dişi hint keneviri ektiği bilgisine ulaştı. Ancak bölgedeki aramalardan sonuç alamayan polis, yaklaşık biray önce hint keneviri ekili alanların tespiti için Yakacık Mahalle Muhtarı Ferit Karaaslan ve aza Nedim Karaduman’a giderek bu yerlerin belirlenmesi konusunda yardım istedi.

Muhtar Ferit Karaaslan, konu hakkında bilgisi olmadığını belirtirken şaibeli ifadeleri polisi şüphelendirdi ve telefonu dinlenmeye başlandı. Yapılan teknik takip sonucu muhtar Karaaslan'ın cep telefonuyla ekim yapan Ali Okçan amcaoğlu Zafer Okçan ve Adnan Okunan adlı kişilere telefon açarak “Misafiriniz geliyor temiz olun” şeklinde şifreli bir konuşmayla polisin araştırma yaptığını bildirdiği belirlendi.

Haberin Devamı

Bu telefon konuşmasının ardından araştırmalarını derinleştiren polis geçtiğimiz hafta sonunda operasyon düzenledi. Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen 3 kişi ile birlikte muhtar Ferit Karaaslan ve aza Nedim Karaduman da gözaltına alındı. Çıkartıldıkları mahkeme tarafından mahalle muhtarı Karaaslan ve aza Karaduman ile zanlılardan Adnan Okunan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, araziye hint keneviri ektiği belirlenen Ali Okçan ve amcaoğlu Zafer Okçan tutuklandı.

(DHA)