Spor Misimovic, milli takıma veda etti

Misimovic, milli takıma veda etti

Paylaş
Misimovic, milli takıma veda etti

Bosna Hersekli futbolcu Zjezdan Misimovic, 10 yıldır formasını giydiği milli takıma veda ettiğini açıkladı.

Bir dönem Galatasaray forması giyen ve geçen yıldan bu yana kariyerini Çin’in Guizhou Renhe takımında sürdüren 32 yaşındaki futbolcu, yaptığı yazılı açıklamayla milli takım kariyerini sonlandırdığını duyurdu.

Misimovic açıklamasında, bu zor kararı almadan önce uzun süre düşündüğünü belirterek, "Kariyerimin en önemli maçlarını oynadığım en sevdiğim milli formayı üzerimden çıkarma kararını aldığımı üzülerek açıklıyorum. Yerimi gençlerin alma zamanı geldiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Kariyeri boyunca elinden gelenin en iyisini vermeye çalıştığı milli takımı artık tribünden destekleyeceğini belirten Misimovic, şunları kaydetti:

"Umarım çocuklarım ve gelecek nesiller de benim yolumdan devam edecektir. En zor zamanlarımda dahi kendimden emin bir şekilde, kalbimin sesini dinleyerek ülkem için oynadım. Hayatımın en güzel anlarını milli takımda geçirdim. En iyi dostlarımı da aynı soyunma odasını paylaştığımız milli takımda edindim. Çocukluğumdan beri düşlediğim Dünya Kupası’nda forma giyme hayalini gerçekleştirmek, futbol kariyerimin adeta tacı oldu. Tarihi başarıya imza atan takımın bir parçası olduğum için onurluyum."

Misimovic ayrıca, futbol bilgisi ve tecrübeleriyle Bosna Hersek’e hizmet etmeye her zaman hazır olacağını belirterek, kariyeri boyunca çalıştığı teknik direktörlere, aynı formayı taşıdığı takım arkadaşlarına ve kendisini destekleyen taraftarlara teşekkür etti.

Zvjezdan Misimovic kimdir

Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, Bochum, Nünberg ve Wolfsburg’da forma giyen Misimovic, 2010-2011 sezonunda Galatasaray’a transfer oldu. Sarı-kırmızılı ekipte fazla forma şansı bulamayan Misimovic, önce Dinamo Moskova’ya ardından Guizhou Renhe’ye transfer oldu.

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı’yla ilk maçına 18 Şubat 2004 tarihinde çıkan Misimovic, milli forma ile 25 gol attı.

Bu arada, Misimovic’ten önce de takım kaptanı Emir Spahic ve Senijad İbricic de milli takımı bıraktıklarını açıklamıştı.

AA

Haberin Devamı