Siyaset Mısır ve Rusya arasında nükleer santral anlaşması
Paylaş
Mısır ve Rusya arasında nükleer santral anlaşması

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkent Kahire’deki İttihadiye Sarayı’nda bir araya geldi

Görüşmenin ardından iki liderin huzurunda Mısır’ın batısında yapılmakta olan Dab’a Nükleer Santrali’nin faaliyete başlaması ile ilgili anlaşma imzalandı.

'SADECE NÜKLEER SANTRALE SAHİP OLMAYACAK'


Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, devlet televizyonundan yayımlanan basın toplantısında, Rusya ile imzalanan anlaşmaya ilişkin, "İki ülkenin sorumlu bakanları nükleer santral konusunda görevlendirildi." dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin ise, "Mısır sadece nükleer santrale değil aynı zamanda en modern teknolojiye de sahip olacak." ifadelerini kullandı.

2022 YILINDA HİZMETE GİRMESİ BEKLENİYOR


Tam kapasiteyle 2022 yılında hizmete girmesi beklenen Dab’a Nükleer Santrali ile ilgili iki ülke arasındaki ilk protokol Putin’in Mısır ziyareti sırasında 2015’te imzalanmıştı.

İki lider geçen eylül ayında Çin’de düzenlenen BRICS zirvesinde yeniden bir araya gelmiş, görüşmede Sisi, Rusya Devlet Başkanı Putin’i Dab’a Nükleer Santrali’nin açılışı için Mısır’a davet etmişti. Kahire’ye öğle saatlerinde gelen Putin, temaslarını tamamlayarak Mısır’dan ayrıldı.

Haberin Devamı