Dünya Mısır'a öfke: Bu nasıl Müslümanlık?

Mısır'a öfke: Bu nasıl Müslümanlık?

Paylaş
Mısır'a öfke: Bu nasıl Müslümanlık?

Mısır, yaşam savaşı veren Filistinli Müslümanlara destek için Gazze'ye yardım götüren konvoya geçiş izni vermedi

5 VEKİL KONVOYDA

İsrail vahşeti altında inim inim inleyen Filistinlilere destek için Türkiye harekete geçmiş, “Filistin’e Yol Açık” konvoyu yola çıkmıştı. Konvoyda TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan’ın yanısıra AK Partili milletvekilleri Hüsnü Tuna, Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır ve Seracettin Karayağız da yer almıştı.

LİMANDA SALDIRI

5’i AK Partili vekil olmak üzere 200’den fazla Türk’ün de bulunduğu konvoyunun Mısır’dan Gazze’ye girişi kanlı olaylara sahne oldu. Mısır polisi 200 araçlık konvoydaki 57 özel araca izin vermeyince konvoydakiler El Ariş limanında ve Refah Sınır Kapısı’nın önünde gösteri yaptı. Polisin güç kullanması sonucu 40 kişi yaralandı. Gazze tarafında konvoyu bekleyen gergin topluluk arasından bir kişinin açtığı ateş sonucu Mısırlı bir asker öldü.

DAVUTOĞLU DEVREDE

Olaylar üzerine Murat Mercan Dışişleri Bakın Ahmet Davutoğlu’un aradı. Davutoğlu da sabaha karşı Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt’i arayarak uzun bir telefon görüşmesi yaptı. Davutoğlu ile Ebulgeyt’in saatler süren görüşmesi sonrası konvoya yönelik sert muamele durduruldu. Konvoydaki 200 araçtan 155’inin Gazze’ye giriş yapması konusunda da mutabakata varıldı. 155 araç, El Ariş Limanı’ndan TSİ 16.50 itibarıyla Gazze’ye doğru yola çıktı.

İLGİNÇ SAVUNMA

Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Alaeddin El Hadidi, konvoyun farklı bir güzergahtan geçmekte ve 57 özel aracı Gazze’ye sokmakta ısrar etmesi sonucu sorun yaşandığını kaydetti. Konvoyda bulunan Türklerden kimsenin yaralanmadığını savunan Hadidi, sert müdahalenin de “talihsiz” olduğunu vurguladı.

‘BU İLK DEĞİL’

15 Aralık’ta Türkiye’den yola çıkan yardım konvoyu Mısır’ın Akabe Limanı üzerinden Gazze’ye ulaşmak istemiş, Mısır’ın izin vermemesi üzerine konvoy Suriye’ye geri dönerek Lazkiye limanı üzerinden Mısır’ın El Ariş limanına ulaşmaya çalışmıştı. Konvoydaki araçlar “Ulusoy 6” adlı Türk bandıralı gemiyle El Ariş limanına getirilmişti.

‘İNSAN ÜZÜLÜYOR’

Konvoyda bulunan AK Partili vekiller yaşadıklarını şöyle dile getirdi: Konvoyumuzdaki insanları Mısır’daki polisler ve siviller taşladı. Böyle bir olay şaşırttı bizi. Taşlar gelince Gazze’yi daha da hissettim. Gazze’deki insanların dünyaya açılmasını kimlerin engellediğini açıkça gördük. Sadece İsrail denirdi ama Mısır da İsrail’den hiç geri kalmıyor. Müslümanlara yardıma gidiyorsunuz ama suratınıza tokat gibi taş gelince üzülüyor insan.

2

Haberin Devamı