Dünya Mısır'da açılan 'tövbe' hesabı

Mısır'da açılan 'tövbe' hesabı

Paylaş
Mısır'da açılan 'tövbe' hesabı

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından Mısır'da yolsuzluk yapanların para iadesi yapması için banka hesabı açıldı

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından yolsuzluk yapanların para iadesi yapması için açılan banka hesabının sadece yolsuzluk yapıp pişman olanlar için değil aynı zamanda Mısır’ın ekonomisini desteklemek isteyenlere de açık olduğunu belirtti

Haberin Devamı

Sait, bakanlığın resmi sayfasında yayınladığı bildiride, Cumhurbaşkanı Mursi’nin özellikle yurt dışı gezilerinde bir çok Mısırlı iş adamı tarafından ekonomiye destek teklifi aldığını vurgulayarak, bu hesabın açılmasıyla zor durumda olan Mısır ekonomisinin canlanacağına inandığını ifade etti. Bakan Sait, banka hesabındaki mevduatın miktarı ve hareketlerinin belirli aralıklarla halka duyurulacağını da kaydetti.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, söz konusu hesabın Maliye Bakanlığı’nın sorumluluğunda olacağına dikkati çekti. Sözcü Ali basına yaptığı açıklamada, "333-333 No’lu ’Mısır’ın Diriliş’i banka hesabı, Maliye Bakanı’nın sorumluluğu altında tamamıyla gizli bir hesap olacaktır. Sayın bakan bu hesaba yapılan mali iadelerin kesinlikle gizli tutulacağını vurguladı" diye konuştu.

Haberin Devamı

MISIR'IN DİRİLİŞİ

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi geçtiğimiz hafta Asyut Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, yolsuzluk yapıp sonra pişman olanlar için Merkez Bankası’nda "Mısır’ın Diriliş’i" adı altında bir banka hesabı açıldığını duyurmuştu.


AA