Dünya Mısır'da gözaltına alınanların sayısı 15 bini geçti

Mısır'da gözaltına alınanların sayısı 15 bini geçti

Paylaş
Mısır'da gözaltına alınanların sayısı 15 bini geçti

Mısır'daki Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, ülkede ordunun yönetime el koymasının ardından 15 binden fazla kişinin gözaltına alındığını bildirdi

Mısır'daki Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mısır, askeri darbenin ardından insan hakları konusunda tarihindeki en kötü zamanları yaşamakta, özellikle kadın ve çocukları da kapsayan hak ve hürriyetler konusunda, işgal günlerinden ve cahiliye dönemlerinden daha kötü bir dönemden geçilmektedir'' ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Yargı kurumlarının meşruiyeti yok etmek için çifte standart uyguladığı iddia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"4 ay içinde sorunlu yargının kararları gereği 'keyfi gözaltılar' çerçevesinde arasında kadın ve çocukların da olduğu 15 bin kişi gözatına alındı. Güvenlik güçleri tarafından emniyet şube müdürlüklerinde ve yasa dışı gözaltı merkezlerinde, gözaltına alınanlara işkence yapılıyor. Polis, güvenliği sağlayıp, adaleti yerine getireceğine, vatandaşları öldürmek veya tutuklamak için 'baltacıları' kullanan sistematik bir birime dönüştü."

İttifak, polisin kadınlara ve çocuklara yönelik saldırılarını protesto etmek için cuma günü ülkenin tüm meydanlarında "Mısır'ın Kadınları Kırmızı Çizgidir" adı altında gösteri düzenleme çağrısı da yaptı. Ayrıca askeri darbenin ardından gözaltına alınanlara ve tutuklananlara destek için cumartesiden itibaren her gün gösteri yapma çağrısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Resmi makamlardan ise gözaltına alınanların sayısı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.