Dünya Mısır'dan tünellere zehirli gaz

Mısır'dan tünellere zehirli gaz

Paylaş
Mısır'dan tünellere zehirli gaz

Mısır güvenlik güçleri, sınır kaçakçılığında kullanılan tünellere gaz pompaladı, Filistinliler boğuldu

Hamaslı yetkililer, Mısır güvenlik güçlerinin sınırdaki kaçakçılıkta kullanılan tünellere gaz pompaladığını söyledi.

Haberin Devamı

Tünel bölgesinden sorumlu Hamaslı bir güvenlik yetkilisi, Mısırlıların bugün tüneli gazla doldurduğunu söyledi. Gazzeli doktor Hamdan Ebu Latife de tüneli kullanan Filistinlilerin boğulduğunu bildirdi.

Mısır-Gazze sınırındaki tüneller, Hamas’ın bölgenin kontrolünü ele geçirdiği 2007’den beri İsrail ve Mısır’ın ablukası altındaki Gazze’nin ekonomisi için hayati önem taşıyor. Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin Filistinliler tarafından kazılan tünele dün zehirli gaz bombası atması sonucu ölenlerin sayısının 5’e yükseldiği bildirildi.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

El Cezire televizyonunun internet sitesindeki habere göre, Filistinli bir yetkili, Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki tünele Mısır Silahlı Kuvvetleri tarafından atılan gaz bombası nedeniyle ölenlerin sayının 5’e yükseldiğini, yaralananların sayısının 8 olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Olayın, Refah kentinin güneydeki Salahaddin sınır kapısı yakınında meydana geldiğini ifade eden yetkili, yaralıların hastanelere kaldırıldığını ve durumlarının ciddiyetini koruduğunu kaydetti.

Yetkili, Filistinlilerin olayı protesto ederek kınadığını da aktardı.

Mısır-Gazze sınırındaki tüneller, Hamas’ın bölgenin kontrolünü ele geçirdiği 2007’den beri İsrail ve Mısır’ın ablukası altındaki Gazze’nin ekonomisi için hayati önem taşıyor.

AA