Hakan Çelik MiT Müsteşarı Fidan'a bir destek de AB'den
HABERİ PAYLAŞ

MiT Müsteşarı Fidan'a bir destek de AB'den

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili sözleri dün gazetelerin manşetindeydi. Erdoğan, İmralı ve Oslo görüşmelerinin kendi bilgisi dahilinde yapıldığını ifade ederken “Hakan Fidan benim sır küpüm” dedi. Fidan’dan çok memnun olduğunu söyleyen Başbakan, kendisini TİKA’nın başında olduğu yıllardan bu yana çok takdir ettiğini de belirtti.

Fidan’ın en zor zamanında Başbakan’dan gelen bu destek -hiç kuşku yok ki- çok değerli. Erdoğan, ne zaman konusu açılsa Fidan’ı övüyor ve güveninin tam olduğunu söylüyor. Erdoğan’ın bu tutumu, Fidan’a bundan sonraki görev döneminde de önemli bir çalışma esnekliği verecek. Başbakan, görüşmelerin kendi bilgisi dahilinde gerçekleştiğinin altını çizerken Kürt meseesinin çözümü konusunda köklü adımlar atılacağına atıfta bulunuyor.

Hakan Fidan ismi, Avrupa’da da iyi tanınıyor. Özellikle Almanya ve Fransa’da PKK eylemlerinin önlenmesi ve örgütün üst düzey isimlerinin iadesi konusunda çetin pazarlıklar yapan Fidan, örgütün Balkan ülkelerindeki etkinliğinin kırılması için özel olarak çalışmıştı. Şimdi Romanya Başbakanı olan Mihai Razvan Unureanu daha önce Rumen İstihbarat Örgütü’nün (SIE) direktörlüğünü yapıyordu.

Unureanu, geçen hafta Bükreş’te Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’la konuşurken Hakan Fidan’ın ne kadar parlak bir isim olduğunu anlattı. Romanya hükümetinin PKK’ya karşı işbirliği sözünde, Fidan’a duyulan güvenin etkisi olduğunu düşünüyorum. Eğer PKK, Avrupa Birliği çapında gerçekten dışlanırsa bu durum, Başbakan Erdoğan ile birlikte Hakan Fidan’ın da artı hanesine yazılacak bir gelişme olur.

O müzeyi kimse yıkamaz!


Birkaç gündür medyada Karaköy’deki İstanbul Modern Müzesi’nin yıkılıp yerine yeşil alan yapılacağı konuşuluyor. İstanbul’da yeşil alanların korunması için çırpınan insanlardan biriyim ama bu habere şaşırdım. Bütün yeşil alanlar hızla konut ve AVM’ye dönerken İstanbul Modern mi fazla geldi, anlamadım. İstanbul Modern yılda 3 milyon ziyaretçisi olan şehrin yüz akı mekânlarından biri.

Zeytinburnu’nda İstanbul’un tarihine saplanan ucube gökdelenler dururken İstanbul Modern’i yıkmak hangi gerekçeyle izah edilebilir? Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, o müzenin kurucularından ve şimdi de yönetim kurulunda. Türkiye’de kültür ve sanata büyük destek veren Eczacıbaşı Grubu’nun müzede büyük emeği ve katkısı var.

Bu tartışmalar devam ettiği için dün Egemen Bağış’ı aradım ve resmi ziyaret için gittiği Malta’da ulaştım. Bağış, hem Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile konuşmuş. Topbaş, müzenin yıkılmayacağına dair Egemen Bağış’a güvence vermiş. Türkiye’de siyaset ve belediye işleri hep kaygan zeminler üzerindedir. Kadir Topbaş yarın “Başka bir durum oluştu, müzeyi mutlaka yıkmak zorundayız” diyebilir mi? Ben, böyle bir şeyin olabileceğini sanmıyorum. Neden mi? İstanbul Modern’i 2004 yılında açan kişi bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dı. Erdoğan “Madem yıkacaktınız, bize niye açtırdınız?” diye sorar.

TGRT Haber: Bu sabah saat 11.10’dan itibaren Selma Aydın’ın sunumuyla ekrana gelen “Manşettekiler” programına katılacağım. 28 Şubat soruşturması çerçevesinde alınan gözaltı kararlarını konuşacağız. Ayrıca Suriye ve İran ile ilgili kritik süreci değerlendireceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder