Gündem MİT, PÖH ve JÖH'lerden DEAŞ operasyonu! 1 terörist öldürüldü

MİT, PÖH ve JÖH'lerden DEAŞ operasyonu! 1 terörist öldürüldü

Paylaş
MİT, PÖH ve JÖH'lerden DEAŞ operasyonu! 1 terörist öldürüldü

Suriye'den kaçak olarak Türkiye'ye sokulan siyah cip, Hatay'ın Topbağazı mevkisinde MİT, polis ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Araçtaki 4 kişi teslim olurken kaçmak isteyen 1 terörist öldürüldü. DEAŞ'lı olduğu belirlenen 5 teröristin eylem için Türkiye'ye giriş yaptığı ortaya çıktı

Hatay MİT Bölge Başkanlığı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şube ekipleri, Suriye sınırından kaçak olarak Türkiye'ye sokulduğu belirlenen siyah cipi takibe aldı.

Hatay'ı geçip İskenderun istikametine giden araç, Belen Topbağazı mevkisinde jandarma ve Özel Harekat timlerinin desteğiyle durduruldu.

Denetim noktasına çekilen cipte bulunan 4 kişi teslim olurken 1 kişi direnip kaçmak istedi.

'Dur' ihtarında bulunan ekipler, kaçan şüpheliyi öldürdü.

KANLI EYLEM YAPACAKLARDI

Yol uzun süre araç trafiğine kapatılarak cip detaylı incelendi. Bombalı tuzak ihtimaline karşın bagaj fünye ile patlatılarak açıldı. Bagajdaki 4 çanta incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü ve yol araç trafiğine açıldı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan zanlıların Türkiye'ye eylem yapmaya gelen DEAŞ terör örgütü mensupları olduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hatay Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Suriye sınır hattı ve ilimizde yapılan istihbari çalışmalarla ülkemize bombalı eylem yapmak için girdikleri değerlendirilen DEAŞ terör örgütü mensuplarını taşıyan araca 19 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 12.15 sıralarında Kırıkhan ilçesi Topboğazı mevkiinde müdahale edilmiştir. Araçta bulunan 5 şüpheliden 4’ü teslim ol ikazına uymuş, Suriyeli olduğu tespit edilen 5’inci şüphelinin dur ikazına uymayarak fiili saldırıda bulunması üzerine vurularak yaralı halde ele geçirilmiştir. Yaralı saldırgan hastanede yapılan müdahalelere rağmen ex olmuştur. Olayla ilgili olarak tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir."