Gündem MİT TIR'ları davası ertelendi

MİT TIR'ları davası ertelendi

Paylaş
MİT TIR'ları davası ertelendi

MİT TIR'ları haberlerine ilişkin ana dosyadan ayrılmasına hükmedilen davanın 5. duruşması görüldü. Dava 8 Mayıs'a ertelendi.

MİT TIR'ları haberlerine ilişkin ana dosyadan ayrılmasına hükmedilen davanın 5. duruşması görüldü. Gazeteci Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davanın duruşmasında mahkeme başkanı Ali İhsan Horasan, Cumhuriyet gazetesinin 11 yazar ve yöneticisi hakkında hazırlanan ve İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin dava dosyasına istendiğini belirtti.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, Erdem Gül ve avukatları ile MİT Müsteşarlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları katıldı.

Kapalı görülen duruşmaya giremeyen CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal ve Hilmi Yarayıcı da destek için adliyeye geldi. Duruşmada mahkeme başkanı Ali İhsan Horasan, Cumhuriyet gazetesinin 11 yazar ve yöneticisi hakkında hazırlanan ve İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin dava dosyasına istendiğini belirtti.

Başkan Horasan, yargılama konusu suçlamanın değişmesi ihtimali nedeniyle yargılanan kişilere ek savunma hakkı verildiğini söyledi. Bunun üzerine Gül, daha önceki savunmasını tekrar ettiğiğini belirtti. Rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamayan Berberoğlu'na ek savunma için süre veren heyet, duruşmayı 8 Mayıs'a erteledi.