Gündem MİT'çi cinayetinde yeni gelişme

MİT'çi cinayetinde yeni gelişme

Paylaş
MİT'çi cinayetinde yeni gelişme

'Kambur Ali' olarak tanınan MİT muhbiri M.A.T. cinayetle ilgili olarak aranıyor

Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi’ndeki evinde, ensesinden 3 kurşunla vurularak öldürülen emekli MİT mensubu 63 yaşındaki Tahsin Haluk Akter ile ilgili soruşturma kapsamında, çevresinde 'Kambur Ali' olarak tanınan MİT muhbiri M.A.T.’nin arandığı bildirildi.

Emekli MİT mensubu Tahsin Haluk Akter, geçen 29 Mart’ta Yalıkavak Beldesi Gerişaltı Mevkisi’ndeki evinin küvetinde ölü bulundu. Ensesinden 3 kurşunla vurulduğu belirlenen bir çocuk babası Akter’in bulunduğu günden üç gün önce öldürüldüğü anlaşıldı. Jandarma, soruşturma kapsamında Akter’in geçen 26 Mart’ta, yakındaki bir marketin güvenlik kamerası görüntülerinden evine iki kadın ve çocukluk arkadaşı olan MİT muhbiri 63 yaşındaki M.A.T. ile geldiğini saptadı. Jandarma soruşturmayı bu yönde derinleştirdi. Jandarmanın beldede ifadesine başvurduğu 14 kişi de Akter’in M.A.T. ile sık sık görüştüğünü söyledi. Bunun üzerine jandarma cinayet şüphelisi M.A.T., üzerinde yoğunlaştı. Özel bir ekip oluşturan jandarma, M.A.T.’yi evinde ve işyerinde bulamadı.

Haberin Devamı

'KAFASINA SIKACAĞIM' DEMİŞ

Telefonları da kapalı olan M.A.T.’nin çevresindeki bazı kişilere, Akter için, "Benimle ve bazı ağabeylerimle ilgili çok şey biliyor. Bunun kafasına sıkacağım" dediği de iddia edildi.

Bunun üzerine jandarma, bölgedeki güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini incelemeye aldı. İnceleme sonucu M.A.T.’nin, Akter’e ait 16 RB 052 plakalı Honda Civic marka otomobille ilçe dışına çıktığı belirlendi. Savcılıktan, M.A.T., hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Jandarma, görüntülerden eşkali belirlenen iki kadının ise kimliklerinin tespitine çalışıldığını açıkladı.

'SOSYETE PLAYBOYU'

Akter’in 8 yıl önce boşandığı gazeteci eşi 51 yaşındaki Seyhun Güleç, jandarma tarafından aranan M.A.T.’nin eşinin çocukluk arkadaşı olduğunu doğrulayarak, şunları söyledi: "Varlıklı bir ailenin haylaz küçük oğlu. İşadamı Ömer Çavuşoğlu'nun kızı Lale Çavuşoğlu'nun eski kocası. Sosyete playboyu. Kokain bağımlısı. Ancak, şu an için onun yapıp yapmadığını bilemiyoruz. Ancak şüpheler onun üzerinde yoğunlaşıyor" dedi.

Haberin Devamı