Gündem Miting yankesicileri polis çıktı

Miting yankesicileri polis çıktı

Paylaş
Miting yankesicileri polis çıktı

CHP mitinginde yankesicilik yapan 6 kişi yakalanırken, yakalananların 2'si polis memuru çıktı

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık birimi, Ankara’da yaşayan ve kurduğu çeteyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitinglerine partili gibi katılıp yankesicilik yapan H.Ç.’nin (56) liderliğini yaptığı çeteyi belirledi.

Yapılan teknik takip sonucu H.Ç. ve arkadaşlarıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan S.Y. (33) ile E.B. (30) adlı polis memurlarının da telefon konuşması yaptıkları ortaya çıktı.

Polis soruşturmasında, CHP liderinin 17 Temmuz günü Bursa’da yaptığı mitinge, kendi otomobillerini parti bayraklarıyla süsleyip, CHP’nin tişört ve şapkalarıyla gelerek, partililerin ceplerindeki parayı almak istedikleri iddiasıyla H.Ç., M.B. (54), S.Ş. (38), M.T. (31) ile şüphelilerin dolandırıcılık yapmalarında yardımcı olduklarını belirledikleri polis memurları S.Y. ve E.B.’yi gözaltına aldılar.

Üzerlerinden bir partilinin cebinden aldıkları 550 TL çıkan şüpheliler verdikleri ifadelerde Ankara’da oturduklarını sadece CHP mitinglerini takip edip yankesicilik yaptıklarını söyledi.

EN BAŞARILI POLİS SEÇİLMİŞTİ

Sorgulamaları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevkedildi. Şüphelilerden geçen yıl Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yılın en başarılı polislerinden biri olarak seçilen S.Y. ile birlikte H.Ç., S.Ş., M.T. ve M.B. tutuklanırken, diğer polis memuru E.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere mahkeme tarafından serbest bırakıldılar.

Hüseyin TÜCCAR/BURSA (DHA)