Siyaset MİT'ten son dakika açıklaması
Paylaş
MİT'ten son dakika açıklaması

CHP'nin iddiası sonrası MİT'ten bugün üç cümlelik açıklama geldi...

MİT'ten yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile çalışanlarını hedef alan iddialar tamamıyla asılsızdır" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

MİT'ten yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarından yer alan ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile çalışanlarını hedef alan iddialar tamamıyla asılsızdır. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, demokratik hukuk devleti esasları çerçevesinde, 2937 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatla kendisine verilen görevlerin dışında herhangi bir faaliyette bulunması düşünülemez. Konu hakkında gerekli yasal yollara başvurulacaktır. "

MİT, 2014 YILINDA TEK AÇIKLAMA YAPTI

MİT, CHP'nin iddiaları sonrası 2015'in ilk açıklamasını yapmışt oldu!

Hakkındaki iddialarla ilgili nadir açıklamalar yapan MİT, en son 14.01.2014 tarihinde yazılı açıklama yapmıştı. MİT, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada Fransa'da öldürülen 3 kadın PKK'lıyla ilgili internete düşen ses kaydıyla ilgili yazılı açıklamada bulunmuştu.

Haberin Devamı

MİT'in yaptığı son açıklamayı Posta.com.tr'ye değerlendiren MİT Eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş yapılan açıklamanın ciddi iddialar sonrası geldiğine dikkat çekti. Öneş, kamuoyunda oluşabilecek yanlış algıların önünü kesmek için MİT'in bu açıklamayı yaptığını kaydetti.

CHP NE İDDİA ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'paralel yapı' ile işbirliği yaptıkları yönündeki haber ve iddialarla ilgili olarak MİT'i suçladı. CHP Sözcüsü Haluk Koç ise MİT içinde bir bakanın talimatıyla hareket eden ve CHP aleyhine haberler yaptıran bir ekip oluşturulduğunu savundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin'den gelen kanaat önderleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, CHP'li bazı milletvekillerinin Twitter üzerinde "Fuat Avni" isimli hesapla yazıştığı ve CHP'li milletvekillerine kaset şantajı yapıldığı iddialarına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu "Okuyunca ben de şaşkınlığa düşüyorum. Bu kadar büyük, deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor? Onların, MİT üzerinden, açıkça söyleyeyim Milli İstihbarat Teşkilatı üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi dairelerden kaç kişinin görevlendirildiğini biliyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu "İftiraların yoğunlaşmasının nedeni CHP'nin yükselişidir" dedi ve kimsenin CHP'nin iktidar olmasını engelleyemeyeceğini savundu.

Haberin Devamı

"MİT İÇİNDE ÖZEL EKİP VAR"

CHP Sözcüsü Haluk Koç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında CHP'nin Gülen Cemaati ile işbirliği yaptığı yönündeki iddialara tepki gösterdi. Bunu bir karalama kampanyası olarak niteleyen CHP Sözcüsü bundan MİT içindeki bir ekibin sorumlu olduğunu iddia etti. Koç, Twitter'daki "Fuat Avni" adlı hesapla CHP milletvekillerinin "doğrudan mesajlaşma" yöntemiyle iletişim kurduğu iddialarına da değindi, bunların MİT içinde oluşturulan özel bir ekibin "tezgahı" olduğunu savundu