Bilim - Teknoloji Mobil oyunlar öne geçti
Paylaş
Mobil oyunlar öne geçti

Mobil oyunlar, konsol ve PC karşısında öne geçti. Mobil oyunlar yüksek bir satış rakamı ile birlikte yüksek de bir  gelir tablosu yakaladı

Pazar analizleri konusunda önde gelen firmalardan biri olan DFC Intelligence, yaptığı araştırma ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Firmanın yayınladığı rapora göre 2016 yılı dahilinde mobil oyunlarda PC ve konsol karşında üstün rakamları ile gözlerden kaçmıyor.

Geçen sene %32 oranında büyüme rakamına ulaşan mobil oyun piyasası gelir olarak ise 38 milyar dolar gibi bir rakam üzerinde yükseliyor.

Mobil oyun pazarında en çok göze çarpan şirketler, Tencent ve NetEase olarak Çin sınırları içinde gerçekleşti. Bu gelişmeye en büyük katkı veren oyun türleri ise casual oyunlar ve sosyal casino oyunları olarak söylenebilir. Şirket ayrıca Activision Blizzard ve Electronic Arts gibi tanınan isimlerinde piyasa içinde sağlam bir yer edindiğini vurguluyor.

Yapılan tahminlere göre yakın gelecekte akıllı telefonların fazlaca yaygınlaşması ile birçok firma çok daha iyi rakamlara imza atabilir.

Samsung Galaxy S8 yenileniyor mu?

Haberin Devamı