Gündem Mobilya izdihamı

Mobilya izdihamı

Paylaş
Mobilya izdihamı

Mobilya izdihamı

Edirne'de "kapatıyoruz" sloganıyla yola çıkan bir mobilya mağazasının ürünlerini üçte bir fiyatına satışa çıkartması izdihama yol açtı. Ucuz mobilyaları almak isteyenler birbirlerini ezdi, tartışmalar yaşandı. Baygınlık geçiren bir hastaya ise sağlık ekipleri güçlükle ulaştı. D-100 yolu ise yoğunluk nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapandı.

Türk Yurdu isimli bir mobilya fabrikası, İstanbul ve İzmir'deki mobilya, halı ve ev tekstili ürünlerini "kapatıyoruz' sloganı ile D-100 karayolu üzeri Kırklareli kavşağındakı iki katlı depoda üçte bir fiyatına bugün saat 10.00'da satışa başlayacağını duyurdu ve kent merkezinde binlerce el ilanı dağıttı.Bunun üzerine sabah erken saatlerde çok sayıda vatandaş kapıların açılması için mağazanın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kapının açılmasından sonra ise vatandaşlar birbirlerini itekleyerek içeriye girmeye çalıştı. Yaşanan izidihamda ezilme tehlikesi geçirenler oldu. Bazı vatandaşların ise ayakkabıları ayaklarından çıktı. Görevliler ise vatandaşları sakin olmaları konusunda uyardı. Ancak izdihamın önüne geçemedi. 2 katlı deponun her katı hınca hınç doldu. Aldıkları eşyaları kucaklayanlar merdivenlerden inmek, eşya almak isteyenlerde merdivenlerden çıkmak isteyince yaşanan izdiham nedeniyle tartışmalar yaşandı. İzdihamda ise bir kadın baygınlık geçirdi. Çağrılan 112 Hızır Acil Servisi ekibi bile hastaya ulaşabilmek için büyük mücadele verdi. Daha sonra hasta ambulansla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.Burada tansiyonu düştüğü belirlene kadın taburcu edildi.

İzdihamın arasında annelerinin kucaklarında olan bebeklerde etkilendi. Bazı vatandaşlar ise izdihamdan bunalınca almak için seçtikleri malzemeleri geri bıraktı ve kendilerini dışarıya attı. Eşyaları satın alanlar ise depo içindeki kasalara ödemelerini yaptılar. Hırsızlığın önüne geçmek isteyen firma yetkilileri, kapıdan eşya ile çıkan herkesin 'ödendi' makbuzunu tek tek kontrol etti. Mağazanın içine giremeyenler ise bahçedeki ürünleri inceledi. Eşya satın almaya gelenler ise otomobillerini yol kenerına park edince, Edirne-İstanbul yolu sıkışan trafik nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapandı. Polis ekipleri, megafonlarla sürücüleri uyararak park halindeki otomobillerin kaldırılmasını istedi.Otomobillerini kaldırmayanlara ise ceza kesildi. Magazadan mobilya tarzı büyük eşyalar alanlar ise nakliye araçları ile eşyalarını evlerine taşıdılar.

Mobilyalar bitene kadar mağazanın açık kalacağını belirten firma yetkilileri, "Bu kadar ilgi olacağını beklemiyorduk. İzdiham çıktı. Elimizde herkese yetecek kadar mobilya var"dediler.