Dünya Moda devini eşcinsel bunalımı zorba yapmış

Moda devini eşcinsel bunalımı zorba yapmış

Paylaş
Moda devini eşcinsel bunalımı zorba yapmış

Moda dünyasının efsane ismi Yves Saint Laurent'in hayatını konu alan kitap başarısının ardındaki sırları ortaya çıkardı

Fransız biyografi yazarı Marie-Dominique Lelievre, geçen yıl yaşamını yitiren moda efsanesi Yves Saint Laurent’in hayat öyküsünü kaleme aldı. ‘Saint Laurent: Bad Boy (Aziz Laurent: Kötü Çocuk)’ adlı kitap bu hafta piyasaya çıkacak.

Haberin Devamı

Kitaba göre, eşcinsel olan ünlü modacı cinsel kimliğiyle bir türlü barışamadı. Cezayir’de büyüyen modacı burada Arap gençlerle ilişkiye giriyordu.

SARHOŞKEN ÇEKİLMİYORDU

Ancak cinsel tercihi yüzünden okulda arkadaşlarının kendisiyle dalga geçmesini kaldıramadı. Bu konudaki endişelerini alkol ve uyuşturucuyla hafifletmeye çalışıyordu. 1970’te geçirdiği ağır depresyon onu zorba yapmıştı.

Sarhoşken çalışanlarına bir diktatör gibi davranıyor, eline ne geçerse kafalarına fırlatıyordu. Yazarın iddiasına göre ünlü modacı, eşcinselliğini kabullenmekte öyle zorlandı ki, yıldız modellerden birinden kendisiyle yatmasını bile rica etti.

ÖLÜSÜ BİLE SERVET KAZANDIRIYOR

Amerikan finans dergisi Forbes tarafından her yıl düzenlenen ‘En Çok Kazanan Ünlü Ölüler’ listesinin başında geçen yıl birinci sırada Yves Saint Laurent vardı. Yves Saint Laurent ölümünden 1 yıl sonra listeye 350 milyon dolarlık (yaklaşık 525 milyon TL) serveti ile girdi.

Haberin Devamı

Hazır giyimin yaratıcısı kabul edilen Yves Saint Laurent tasarımlarıyla kadınların hem maskulen hem de seksi görünebileceklerini ispatlamıştı. 26 yaşında kendi adının baş harflerinden oluşan ‘YSL’ markasını yaratan modacı kadın giyimin yanı sıra erkek giyim, parfüm ve aksesuarlar da tasarladı.

Haziran 2008’de 71 yaşındayken beyin tümöründen ölen Yves Saint Laurent moda anlayışını şöyle özetliyordu: “Moda gelip geçicidir, kalıcı olan stildir.”