Serhan Sokulgan Moda Haftası tipleri
HABERİ PAYLAŞ

Moda Haftası tipleri

Haberin Devamı

9. sezonu 20-24 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, bu sene Grand Pera'nın büyülü atmosferinde olması nedeniyle çok daha fazla ilgi gördü. Grand Pera'nın kapılarını yeniden açmasının bir anlamda Moda Haftası'yla birleşmesiyle organizasyon kendini daha da gösterme şansı elde etti.

Geçen yıllara göre sistem daha iyi işliyor diyebilirim. Birçok tasarımcıların defileleri ilginç manzaralara da sahne oldu tabii. Stil ikonlarının dışında birçok kadın ve erkeğin zorlama kıyafet seçimleri gerçekten komikti. Moda Haftası şerefine herkes kendi stilini bir şekilde göstermek istese de aralarından bazılarının halleri çok zorlamaydı. Haber olmak adına kılıktan kılığa giren insanları görünce şaşırmadım desem yalan olur. Her yıl bu tip manzaralara rastlansa da bu sene yeni jenerasyonun cesaretlerine hayran kaldım.

DENİZ BERDAN'IN MUHTEŞEM ŞOVU


Deniz Berdan'ın birçok defilesinde bulunmuşumdur. Ancak bu yıl Moda Haftası kapsamında sunduğu konsept muhteşemdi. İşindeki zekiliği ve yaratıcılığı tartışılmaz olan Deniz'in her yıl olduğu gibi bu yıl da sürprizi vardı. Kızı Begüm ile beraber yarattıkları DB markası son yıllarda ilgi görürken Moda Haftası kapsamında hazırladıkları sosyal içerikli şov da herkesin dikkatini çekti.

Moda Haftası tipleri

Şehirli insanın telefon bağımlılığına vurgu yapan şovun açılış sürprizi ise oyuncu Aslı İnandık'tı. Hatta Deniz Berdan'ın e-davetiyelerinde gönderdiği Aslı İnandık'ın davet videosu çok komik ve eğlenceliydi. Defilenin sonuna doğru H2O baskılı montla podyuma çıkan Fatih Ürek, konseptin en iyi düşünülmüş isimlerinden biriydi.

MARKİZ PASTANESİ'NE İNCİ GİBİ SAHİP ÇIKMALILAR


Beyoğlu'nda yaşayan biri olara son dönem yaşanılan sıkıntıları zaman zaman yazarım. -Bu konuda Cengiz Semercioğlu'da semtin sıkıntılarını hep dile getirmiştir.- Defalarca değişen dükkanları, açılıp kapanan mekanları, her şeyini bilirim. En son tramvay krizini anlatıp isyanımı dile getirmiştim. Bütün güzellikler aslında Beyoğlu'nun simgesi olan bazı dükkanların kapanmasıyla bitti. İlki hatırlarsanız İnci Pastanesi'ydi. Pastane restorasyon çalışması nedeniyle kapatılırken halk ne güzel sesini duyurmuş, Beyoğlu Belediyesi de duruma el atarak İnci Pastanesi'ni eski dokusuna uygun yakın bir yere taşımıştı.

Beyoğlu'nun esas gözbebeği Beyoğlu'yla bütünleşen Markiz Pastanesi'dir. Markiz şarkılar da bile geçip konu olmuştur.
80'lerin başında kapanan Markiz, Aksoy grubu tarafından satın alınan ve restore edilen Aynalı Pasajı'nda 2003 yılında "Passage Markiz" adıyla hizmete açıldı. Ancak eski büyüsünü yakalayamadı ve can çekişti.

Moda Haftası tipleri

Geçtiğimiz aya kadar ise 'Yemek Kulübü' adı altında Markiz'in o kocaman camının önünde neon aydınlatmalı yemek resimleri ve fiyat ışıkları yanıp sönerken içim acıyordu. Nihayet o 'Yemek Kulübü' adı altında yağ kokan dükkan da kapandı. Geçen gün dışarıdan baktım. Duvarda hâlâ yaşayan ve Markiz'in simgesi olan ilkbahar ve sonbahar süsleme vitray tabloları adeta acı çekip ağlıyorlardı. Tarihte birçok sanatçıyı, yazarı ağarlayan klasik müzik seslerinin yükseldiği Markiz'in bu hali beni çok üzüyor. Gerçekten eski dokusuyla nefes alıp yaşaması için ve gelecek nesillerin Beyoğlu'ndaki eski haliyle onu görmesi için harekete geçmeli.


O SES TÜRKİYE'DEN STAR ÇIKAR MI ?


Bugüne kadar yapılan birçok müzik yarışmasında dikkatimi çeken isimler olmuştur. Ancak bu sektörün içinde olanlar çok iyi bilirler ki sadece sesle ve yetenekle basamaklar çıkılmıyor. İnsan ilişkisi, verdiği enerji, pr yeteneği, yapılan yatırım hepsi bir araya gelince bir bütün olabiliyor.

Moda Haftası tipleri

Daha önce yapılan pop star yarışmalarında hakikaten ışığı olan sesler vardi ki kimisi emek harcadı yoluna devam etti kimisi şartlara kurban gitti. O Ses Türkiye başladığı günden bu yana dikkat çeken bir ses yarışması oldu. Bu yıl da Hadise'nin ekibinden Dodan Özer birinci oldu. Peki geçtiğimiz yıllarda birinci olan ve Murat Boz'la bile düet yapan Oğuz Berkay Fidan'dan haberi olan var mı? Yoksa sadece hayallerle süslü bir birincilik mi yaşadı?

SOSYAL MEDYANIN EN MATRAK ŞARKICISI


Gün içerisinde hepimiz sosyal medyayla ilişki kuruyoruz. "Çok girmiyorum" diyeniniz bile günde bir kez de olsa ziyaret ediyordur. Birçok oyuncu ve şarkıcıyı takip eden biri olarak gözlemim şudur ki çoğunluk cool olmayı tercih ediyor ve bir fotoğrafı koyarken de kırk kez filtreden geçiriyor. Aslında esas gerçek ve samimi gelen en doğal halleri. Sosyal medya fenomenlerinin bu kadar takip edilmesinin sebebi de poz yapmadan her şeyi yüklemeleri.

Moda Haftası tipleri

Zaman zaman ben de rahat ve eğlenceli bir şeyler koyarken düşünebiliyorum ama işin özü rahatlıktan geçiyor. Bu konuda birçok ünlü yüz yükledikleri şeylere çok dikkat ederken şarkıcı İrem Derici bu konuda en matrak ve eğlenceli paylaşımlarda bulunuyor. Her halinden bir muzurluk çıkaran İrem aslında sosyal medya fenomenlerine taş çıkarıyor.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder