Cumartesi Postası Moda yine sokağa iniyor

Moda yine sokağa iniyor

Paylaş
Moda yine sokağa iniyor

Moda yine sokağa iniyor

2007’nin mayıs ayında, yine bir bahar günü ünlü Türk modacılar, özel koleksiyonlarını ilk kez podyum yerine Galata meydanına kurulan standlarda sergilediler. Eşine daha önce rastlanmayan, Türk tasarımcı ile tüketiciyi sokakta buluşturan bu etkinliğin adına Galatamoda Festivali denildi.

Haberin Devamı

Bu etkinlik, yaklaşık bir yıl öncesinde Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın hayallerini birbirleriyle paylaşması sonucu ortaya çıkan bir projeydi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın hayali Galata’ya renk katmak, onu yeniden yaratmak, Bahar Korçan’ın hayali ise bu tarihi yeri bir moda merkezi haline getirmekti. Moda Tasarımcıları Derneği ve Beyoğlu Belediyesi’nin birlikte hayata geçirdiği Galatamoda Festivali ile bunun en büyük adımı atıldı. İstanbul’un dört bir yanından ve her kesimden insanlar Galata meydanına geldi. Bazıları adını duydukları ünlü Türk tasarımcıların ürünlerine ilk kez dokunabildiler. Hatta tasarımcıların Galatamoda için hazırladıkları ve daha uygun fiyata sattıkları ürünleri satın alabildiler. Müthiş buluşma hem halkı, hem de moda tasarımcılarını memnun etti. Birçok genç tasarımcı da ürünlerini tanıtma imkanı bulabildi. Artık Galata, moda ile anılır oldu. Galatamoda Festivali, Galata sınırlarını da aştı, bazen Akaretler’de, bazen Bebek’te düzenlendi. Her seferinde katılım daha da arttı.

Haberin Devamı

YENİ BİR GALATAMODA

Şimdi bahar ve yeni bir Galatamoda Festivali zamanı. Yine ünlü tasarımcılar ve tüketiciler buluşuyor. Bu kez Galatamoda Festivali 26-30 Mayıs tarihlerinde ve ilk kez Tepebaşı TRT Binası önünde gerçekleşecek. TRT binası önünde kurulacak standlarda modaseverler, tasarımcıların hem 2010 İlkbahar-Yaz Koleksiyonlarını, hem de festivale özel hazırladıkları ulaşılabilir fiyatlı tasarımlarını bulabilecekler. Festivalin açılışı, moda, tasarım ve cemiyet hayatının tanınmış simalarının katılacağı renkli bir parti ile gerçekleşecek. Galatamoda Festivali müdavimleri keyifli bir alışverişin yanısıra Dinamo FM müzikleriyle eğlence dolu anlar yaşayacak.

30 TASARIMCI BİR ARADA

Bu yılki Galatamoda Festivali’ne 30 tasarımcı müthiş koleksiyonlarla katılıyor. Bu arada Galatamoda müdavimlerinin ilk kez tanışacağı modacılar da festivalde yer alıyor. Galatamoda’ya katılan tasarımcılar kendi aralarında üç gruba ayrılıyor:

Haberin Devamı

Moda tasarımcıları: Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Hatice Gökçe, İdil Tarzi, Mehtap Elaidi, Gül Ağış, Cem Lokmanhekim, Bige Ökten, Eynel Çelebi, Özlem İkiışık.

Genç moda tasarımcıları: Gamze Saraçoğlu, Simay Bülbül, Özgür Masur, Deniz Kaprol, Günseli Türkay, Ebru Günay, Zeynep Erdoğan, Müge Ersin, Özlem Kaya, Berna Canok, Rana Canok, Elif Cığızoğlu, Zeynep Balaban, Bihter Aida Pekin, Çiğdem Akın.

Gelecek moda tasarımcıları: Begüm Salihoğlu, Özlem Ahıakın, Founta Günem.

Bir yandan baharın tadı çıkarılırken bir yandan da bu kadar ünlü moda tasarımcısından yaz alışverişi yapabileceğiz. Ne müthiş. Sakın kaçırmayın!