Cumartesi Postası Modada romantizmin zaferi: Fırfır

Modada romantizmin zaferi: Fırfır

Paylaş
Modada romantizmin zaferi: Fırfır

Düğün mevsimindeyiz, düğün ya da yaz partileri için özel bir elbise arıyorsanız mutlaka fırfırlı olanlara bir göz atmanızı öneririz

19. yüzyılın romantizm ve asalet sembolü fırfırlardan modacılar vazgeçemiyor. 1920 ve 30’lu yılların gözde detayı fırfırlar, bu yaz da abiyeden günlük kıyafete, bluzdan şorta kadar her türlü giyside, ayakkabı ve çantada karşımıza çıkıyor... Romantik fırfır zaten bir süredir modacıların en sevdiği detaylardan biri. Bu yazın ise vazgeçilmezlerinden. İlkbahar ve yaz rüzgarlarında eteklerimiz uçuşurken, fırfırlar da hareketlendi.

Günümüz modacıları fırfırı bu sezon yeniden yorumluyor. Kadını çok feminen gösteren fırfırlar bu sezon daha kabarık ve katmer katmer. Marc Jacobs, John Galliano, Valentino, Stella McCartney, Dolce & Gabbana, Lanvin ve daha birçok koleksiyonda bu sezon fırfır ağırlıkta. Yani 2010 ‘fırfır yılı’ demek yanlış olmaz! Çünkü her şeyin ucunda bir fırfır var. Hatta şortların eteklerinde bile fırfır bulunuyor. Yani fırfırlar sadece yakalarda ve kol kenarlarında yoğunlaşmıyor, bütün vücutta kullanılan bir detay. Kıyafetin her noktasında kadınsılığı vurguluyor. Sadece giysilerde değil ayakkabı ve çantalarda da fırfır ön planda.

Fırfır bu sezon sadece romantik bir kadınsılığı vurgulamıyor; seksapaliteyi de vurguluyor. Tüller, ipekli kumaşlar, danteller kat kat fırfırları destekliyor. Kumaşların da transparan, şifon veya ipekli seçilmiş olması; kadınları olduklarından daha seksi göstermesi için.

Düğün mevsimindeyiz, düğün ya da yaz partileri için özel bir elbise arıyorsanız mutlaka fırfırlı olanlara bir göz atmanızı öneririz. İşte bu sezon koleksiyonlardan birkaç örnek; söz konusu modacıların yarattığı giysilere bakarak fırfırın bu sezonki duruşu hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz:

Stella McCartney 2010 ilkbahar-yaz koleksiyonunda asimetrik kesimli, hacimli fırfırlı bluzlara yer verdi. Bu yıl koleksiyonunda büyük fırfırlara geniş yer veren Stella McCartney’nin elbiseleri ve bluzlarında bu sezonun vazgeçilmezi olan çiçek desenleri öne çıkıyor. Geniş ve kıvrımlı fırfırlar, yaz çiçekleri gibi görünen capcanlı bir görüntü sergiliyor. Renk olarak ise kırmızı ağırlıkta. Stella McCartney’in gözdesi bu sezon tek omuzlu fırfırlar. Tek omuzlu fırfırlar Calvin Klein, Lanvin ve Balmaine tarafından da tercih edilmiş bu sezon. Özellikle kokteyl elbiseleri ve tuvaletlerde tek omuzlu fırfır kullanılmış. Renk ise ağırlıklı olarak pudra pembesi. Pudra pembesi ile fırfırın uyumu müthiş!

Valentino’nun koleksiyonunda ise fırfırlar ince işlenmiş. Kabarık detayların aksine süzülerek iniyor. Valentino koleksiyonunda bu kez pastel renkler tercih ediliyor ki bu da sezonun öne çıkan detaylarından biri. Romantik pastel renk, romantik fırfıra büyük uyum sağlıyor. Valentino’da romantizm bu yaz dorukta.

Dolce & Gabbana’nın koleksiyonu bu yaz daha çok dantel ağırlıklı. Danteller zaman zaman fırfırlarla birleşince ortaya daha da romantik kıyafetler çıkıyor. Marc Jacobs da fırfır detayları yoğun ve kat kat kullanıyor.

Marc Jacobs, simli kumaşı tercih etmiş. Fırfırlar da simli kumaşın ışıltısını artırıcı bir etki yaratıyor. Fırfırlar döndükçe simler ve renkler ışıldıyor. Yaz gecelerinin özel davetleri ve düğünler için bu ve benzerlerini tercih edebilirsiniz.

Oscar de la Renta ise kendi topraklarından yani İspanyol fırfır tarzından ilham almış. Oscar de la Renta’nın fırfırları adeta flamenko yapıyor.

Armani ise fırfırı bluzlarda, abartmadan, makul ölçülerde kullanan modacılardan. Ki bu yaz böylesine ender rastlandığını belirtelim.

Nasıl giymeli?

Kısaca bol fırfırlı, çiçekli, renkli, zaman zaman romantik, zaman zaman seksi bir mevsim yaşıyoruz. Geçen yıldan kalan fırfırlı kıyafetlerinize bu yıl da yenilerini ekleyebilirsiniz. Şu an indirim zamanı olduğunu hatırlatalım! Modası hiçbir zaman tümüyle geçmeyen bir detay olarak fırfırlı her şeyi uzun yıllar nasıl olsa bıkmadan ve modaya uydurarak kullanabilirsiniz. Ama dikkat! Fırfır bulunduğu bölgeyi daha geniş gösterir. Bu yüzden fırfırlı kıyafeti gelişigüzel kullanmayın. Eğer göğsünüz büyükse göğüs bölgesinde fırfırdan kaçının. Aynı şekilde kalçanız büyükse fırfırı kalçanızdan uzak tutun. Dikey küçük fırfırlar ise her vücut tipi için daha kullanışlı. Ayaklarınız büyükse fırfırlı ayakkabılardan uzak durun... Modada romantizmin zaferi: FIRFIR Stella McCartney İsaac Mizrahi Chloe Stella McCartney Stella McCartney Marc Jacobs Anne Hathaway fırfırlı gece elbisesiyle kırmızı halıda. Erdem D&G

2

Haberin Devamı