Cumartesi Postası Modern zaman çöpçatanı Yasemen Aydın: Sevgilinize hediye almayın

Modern zaman çöpçatanı Yasemen Aydın: Sevgilinize hediye almayın

Paylaş
Modern zaman çöpçatanı Yasemen Aydın: Sevgilinize hediye almayın

Yasemen Aydın’ın işi ilişki yaratmak. Yani o bir modern zaman çöpçatanı. ‘Zamanı az, işi çok’ olan insanları tanıştırıyor ama görevi bununla sınırlı değil. İlişkilerdeki eksiklikleri saptıyor, çözümleri kutuların içine dolduruyor ve kapınızın önüne bırakıyor.

Işıl Cinmen
Fotoğraf: Bahadırhan Erkoç


✔ Yasemen Aydın’ın işi ilişki yaratmak. Yani o bir modern zaman çöpçatanı.

✔ ‘Zamanı az, işi çok’ olan insanları tanıştırıyor, sevgili olmalarını ve hatta evlenmelerini sağlıyor.

✔ ABD ve Avrupa’da pek popüler olan hızlı flört oyunu Speed Dating’in Türkiye şubesi First Sight Date ile başladı işe.

✔ Sonra bire bir eş bulma (exclusive matchmaking) olayına el attı.

✔ Şimdi ise ilişkilerin yürümesine kafayı takmış durumda. İlişkilerdeki eksiklikleri saptıyor, çözümleri kutuların içine dolduruyor ve kapınızın önüne bırakıyor.

✔ Ve diyor ki: Sevgilinize değil ilişkinize hediye alın...

■ Kaç kişinin tanışmasını sağladın?

Bu işi beş yıldır yapıyorum. 2018 itibariyle 104 kişinin parmağına yüzük taktık. 500’den fazla çiftin beraberliğine vesile olduk.


HAVASIZ KALAN İLİŞKİ BİTER


■ Vay! Bu inanılmaz.

Evet, ama son zamanlarda üstümde başka bir sorumluluk hissetmeye başladım. Biz First Sight Date olarak bize düşen görevi yapıp çiftleri tanıştırıyoruz ama farkettim ki asıl olay bundan sonra başlıyor.

■ Nasıl yani?

İlişkilerin dinamiğini çözmek neredeyse kuantum fiziğini anlamak kadar zor. Ama en azından şunu biliyoruz: ateş havasız kalınca nasıl sönerse, ilişkiler de havasız kalınca bitiyor. Bunu bilmemize rağmen aşkı bulmuşken heyecanın ivmesini azaltmamak için çaba göstermek gerektiğini unutuyoruz. Buna karşı neler yapılabilir diye düşünmeye başladık ve bulduğumuz çözümleri kutulara doldurduk. Adını da ‘Box of us’ yani ‘bizim kutumuz’ koyduk. Bunu bir hediye gibi düşün ama sevgiliye değil, ilişkiye bir hediye…

■ Kırmızı gül ya da kalpli yastıktan daha iyi!

Hahaha evet. Hediye, peluş ayı gibi klişeden ya da bol sıfırlı bir etiketten fazla bir anlam ifade etmeli. Beraber zaman geçirmenin eğlenceli ya da romantik bir yolunu bulmak ilişkiye verilecek iyi bir hediye sanırım. Çünkü iyi an biriktirmek, kaliteli anlar yaratmak ilişkinin havasıdır.

■ Bu kutular iyi an yaratmayı mı sağlıyor?

Bunun için tasarlandı. İçlerinde konseptler var aslında… Çiftlerin beraber üretebilecekleri bir hobi projesi, mutfakta keyifli vakit geçirmeyi sağlayan bir yemek tarifi ve malzemeleri, ilişki uzmanları tarafından tasarlanan çiftlerin birbirini daha iyi hedefleyen oyunlar… Ayrıca her konseptin temasına uygun bir de Spotify müzik listesi var.

■ Nasıl konseptler mesela?

Her ay yeni bir temada kutu üretiyoruz. Mesela Şubat ayının konsepti ‘Aşk.’ Cinsel oyunlar, afrodizyak lezzetler, normalde sormaya utanabileceğiniz sorular, romantik müzikler var içinde. Diğerinin teması ise ‘Büyümek.’ İçinde beraber büyüteceğiniz bitkinin tohumları, toprağı, saksısı var… Çok iyi bir ilişki terapisti var: Dr. John Gottman. Gottman’ın ‘Aşk Haritası’ oyununun talimatları da eksik değil tabii…

ERKEKLERİN ÇOK HOŞUNA GİTTİ...

■ Erkekler mi yoksa kadınlar mı daha çok ilgileniyor?

Erkekler! Kadınların daha fazla ilgileneceğini düşünmüştük ama 25-34 yaş arası erkekler bizi şaşırttı. Çoğunluğu evli ve ilişkilerine renk getirmek için yıllık abone oluyorlar. Her ay yeni kutu, yeni hediye… Sanırım erkekler hediye düşünme ve sevgilerini ifade etme konusunda zorluk çektikleri için bu çözüm onların çok hoşuna gitti.

■ Çoğunluk İstanbul’dan mı?

İstanbul ama ikinci sırada Sivas var. Bu da bizi hayli şaşırttı. Daha sonra İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Antalya geliyor.

HAYDİ SOR SOR! SEVGİLİN İÇİN 10 SORU

İşte Sevgililer Günü için kutudan çıkanlar...

Hayatına dair hatırladığın ilk anın ne?

Çocukken yapmak istediğin ama yapamadığın bir şey var mı, varsa ne?

Tanık koruma programına girmiş olsaydın, yeni ismin ve soyismin ne olurdu?

Hangi ressamın portreni çizmesini isterdin?

İlk aşık olduğun ünlü kimdi?

Çocukken yaptığın ve cezalandırıldığın en kötü şey neydi?

En kötü saç kesimin nasıldı? Fotoğrafını görebilir miyim?

En sevdiğin koku hangisi?

Kadınların/erkeklerin yaptığı en sevmediğin şey ne?

Gördüğün en kötü rüya neydi?

Hayat hikayen kitap olsa, kitabın adı ne olurdu?

Haberin Devamı