Gündem Molotofçuların anasını yakaladılar

Molotofçuların anasını yakaladılar

Paylaş
Molotofçuların anasını yakaladılar

İstanbul'da 28 molotof kokteylli saldırı eylemine karıştığı tespit edilen 31 kişi yakalandı. Başları kadın çıktı...

İstanbul genelinde siyasi partiler ve kamu araçları dahil olmak üzere 28 ayrı molotof kokteylli saldırı eylemine karıştığı tespit edilen 31 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında molotofçuların “Ana” dediği saldırıları organize ettiği ileri sürülen Melek U. da var.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçti. Ataşehir ve Beyoğlu ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerinin de desteğiyle 2 Ocak ile 6 Ocak arasında tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Baskınlarda 1'i kadın 31 kişi gözaltına alındı, 2 ruhsatsız tabanca, 16 fişek ve bol miktarda örgütsel yayın ele geçirildi.

İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların Ataşehir, Beyoğlu, Çekmeköy, Sancaktepe, Şişli ve Ümraniye'de kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla, molotofkokteyli korsan gösteri eylemlerine karıştığı ortaya çıktı. Şüphelilerin hedefleri arasında vatandaşlar, siyasi parti binaları, işyerleri ve kamuya ait araçlar da bulunuyor. Yapılan sorgulamada zanlıların 8 Şubat 2009'dan 2 Ocak 2010'a kadar 28 ayrı olaya karıştığı bunlardan 17'sinin Ataşehir'de meydana geldiği belirlendi. Yetkililer, şüphelilerin MLKP ve PKK örgüt üyesi olduğunu ve iki örgütün de bu eylemler için işbirliği yaptığını belirtti.

Haberin Devamı

MASRAFLAR SAYMANLARDAN

Polis, şüpheli Melek U.'nun Özgür Yaşam Derneği'nin (ÖY-DER) eski başkanı olduğu söyledi. Kısa bir süre önce başkanlıktan ayrılan Melek U.'ya örgüt bünyesindeki gençlerin “Ana” diye hitap ettiği ifade edildi. Melek U.'nun saldırıları organize ettiği ve gençlere molotoflu saldırı talimatlarını verdiği ileri sürüldü. Saldırılarda kullanılan molotofların masraflarının ise kapatılan DTP'nin Kadıköy ve Ataşehir saymanlarının karşıladığı ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 15'i dün adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 3'ü savcılıktan 5'i mahkemeden serbest bırakılırken 7'si ise tutuklandı. Sorguları bugün tamamlanan 3'ü çocuk 16 kişi ise Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Elvan EZBER/İSTANBUL, (DHA)