Gündem Molotoflu saldırı: 3 yaralı

Molotoflu saldırı: 3 yaralı

Paylaş
Molotoflu saldırı: 3 yaralı

Mersin'de Abdullah Öcalan lehine gösteri yapan 30 kişilik grubun molotofkokteylli saldırısında 3 polis yaralandı

Mersin'de Abdullah Öcalan lehine gösteri yapmak için Hal Mahallesi'nde sokağa dökülen yaklaşık 30 kişilik grup, bölgede önlem alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait Doblo marka 33 RK 58 plakalı sivil araca molotofkokteyli ile saldırdı.

Araç aniden alev aldı, içinde bulunan sivil polis memurları Murat Kelleci, Fadıl Demirbağ ve Ertan Ünal'ın da kıyafetleri tutuştu. Polisler, alevlerin arasından güçlükle kendilerini dışarı attı.

Bu sırada çevrede bulunan esnaf hem polislerin yanan kıyafetlerini, hem de aracı hortumla su tutarak söndürdü. Yanan polisler kendi canlarını bir tarafa bırakıp, hortumla su tutarak aracı söndürmeye çalıştı.

Kısa sürede olay yerine ulaşan takviye ekipler, göstericilere müdahale etti, kalabalık ara sokaklara girerek kaçtı. İtfaiye ekipleri de hurda haline gelen polis aracında soğutma çalışması yaptı.

Ambulanslarla Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülen 3 polis memuru tedaviye alındı. Vücudunda yanıklar oluşan Fadıl Demirbağ'ın ise hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Araçta yanan 2 kalaşnikof silah polisler tarafından alınıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bölgede operasyon başlatıldı.