Gündem Molotoflu saldırıda MİT'e takipsizlik kararı!

Molotoflu saldırıda MİT'e takipsizlik kararı!

Paylaş
Molotoflu saldırıda MİT'e takipsizlik kararı!

Küçükçekmece'de, 2009'da lise öğrencisi Serap Eser'in hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, dönemin MİT çalışanları ve yetkilileri hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun takipsizlik kararında Avukat Hüseyin Boğatekin’in, 20 Ocak’ta bir gazeteye verdiği mülakatta "bu olayın faillerinin MİT elemanı" olduğunu ifade eden eski İçişleri Bakanı Şahin ve diğer kişiler hakkında 23 Ocak’ta şikayetçi olduğu hatırlatıldı. Olayla ilgili yargılanan sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksan’a verilen mahkumiyet kararlarının kesinleştiği aktarılan kararda, Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 5 kişi hakkındaki kararların da Yargıtay’da inceleme aşamasında olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kararda, "Kesinleşmiş mahkumiyet kararı ile ilgili yargılamanın iadesi hükümlerince başvuru hakkının bulunduğu, yine Yargıtay aşamasında olan dosyayla ilgili savunmada iddiaların ileri sürülebileceği, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in iddialarının soyut, tahmine dayalı, somut bilgi ve belge içermeyen ifadelerden ibaret olduğu görüldüğünden kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi" denildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Küçükçekmece’de, 8 Kasım 2009’da, Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırı düzenlenmiş, yüzü, eli ve bacaklarında yanıklar oluşan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, hastanede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması içinde yer aldığı belirlenen Salman Akpınar ve Hamit Aksan "Devletin birliğini bozmak ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik olarak vahamet arz eden eylemi gerçekleştirdikleri" gerekçesiyle ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberin Devamı

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi de 18 Nisan 2013’te dosyaları ayrılan 5 sanığı, 24 yıl ikişer ay hapis cezasına mahkum etmiş ve ayrılan dava dosyaları Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 25 Mart 2013’te, sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksan’a verilen hapis cezalarını onarken bu 2 sanıkla ilgili otobüsü kullanan şoför Recep Keskin’e karşı da "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan her zaman dava açılmasının mümkün görüleceğini belirtmiş, bunun üzerine Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeni bir yargılama başlatılmıştı.

AA