Siyaset Monako Prensi'nden 'Merhaba asker'
Paylaş
Monako Prensi'nden 'Merhaba asker'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Monako Prensi 2. Albert'i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Törende, Monako ve Türkiye Milli marşlarının 21 pare top atışı eşliğinde çalınmasının ardından, Prens Albert, Onur Kıtası'nı Türkçe "Merhaba asker" diyerek selamladı

Gül ve Prens Albert, Büyük Şeref Kapısı’nın önünde gazetecilere el sıkışarak poz verdi. Çankaya Köşkü’ndeki törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de katıldı.

Haberin Devamı

Törenin ardından Gül ve Prens 2. Albert başbaşa görüştü. Gül’ün davetine icabetle Türkiye’ye gelen Monaco Prensi 2. Albert, resmi temaslarına başlamadan önce sabah saatlerinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’dan yürüydükten sonra Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Albert, Anıtkabir Özel Defteri’ne Fransızca "Modern Türkiye’nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk’e tüm saygılarımı sunuyorum.

Onun kişisel zekası ve kararlılığı Türkiye’nin ulus nezdinde giderek güçlenmesini sağlamıştır" yazdı. Prens 2. Albert’e Türikye ziyaretinde, Monaco Dışişleri Bakanı Jose Badia ve hükümet üyesi Richard Milanesio eşlik ederken Türkiye tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız refakat ediyor.

Haberin Devamı