Siyaset Monşerler halka indi
Paylaş
Monşerler halka indi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan'ın sürekli halktan kopuk olmakla suçlayıp “Monşer” diyerek eleştirdiği büyükelçileri Mardin'de halkla buluşturdu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dünyanın dört bir yanına dağılmış 200’den fazla Türk büyükelçiyi önce Ankara’da toplayıp 1 hafta boyunca Türkiye’nin dış politikası üzerinde değerlendirmeler yaptı.

Ardından da 50’ye yakın büyükelçi ve üst düzey bürokratı aileleriyle Mardin’e götürerek halkın arasına soktu! ‘İkinci Büyükelçiler Konferansı’ Mardin’de düzenlendi.

Büyükelçiyi şaşırttı

Büyükelçilerin ‘medeniyetler beşiği’ olarak bilinen kentte ilk durağı Mardin Müzesi oldu. Daha sonra Mardin’in sokaklarını arşınlayan büyükelçiler, herkesi şaşırtan görüntüler verdi. Amerika Washington Büyükelçiliği’ne yeni atanan ve henüz göreve başlamayan Namık Tan bu isimlerin arasında en dikkat çekici olanıydı.

Namık Tan bir ara sokağı süpüren bir çocuğun elinden fırçayı alıp sokağı bile temizledi. Namık Tan, sohbet ettiği Emin Turhan adlı vatandaşa hiç yurtdışına çıkıp çıkmadığını sordu. Vatandaşın Hayır’ yanıtı Namık Tan’ı çok şaşırttı.

‘Ben şehirliyim tek karım var’

Dışişleri’nde müsteşar yardımcısı olan Hakkı Akil ise 6 çocuğu olduğunu söyleyen Emir Turhan’a “Hanım kaç tane?” esprisini yaptı. Bunun üzerine Emir Turhan “Ben şehirliyim, elbette bir tane karım var. O senin söylediğin çok eşlilik şehirde olmaz” yanıtını verdi.

Namık Tan’ın bir kahveden diğer kahveye girmesi “Ben de Mardin doğumluyum” diyerek halkla kaynaşmasına imrenen Hakkı Akil, ‘fark yaratmak’ için 50 lira verip bir poşu alarak taktı.

Cartlak kebabı kazandı

Gençlerin kağıt oynadığı bir kahveye girip, pişpirik masasına oturan Namık Tan ile Hakkı Akil’in yanına müsteşar yardımcısı Selim Yenel de geldi. Masada bir de Mardinli genç vardı.

Kağıtları masaya atarken “Oleeeey, geliyooor” diye bağıran Namık Tan, pişpirik seansını kazanarak kapattı. Bunun karşılığında diğer büyükelçilerden cartlak kebabı kazandı.

Haberin Devamı