Tuğçe Özcan Mor giysilerde güzel, gözaltlarında değil!
HABERİ PAYLAŞ

Mor giysilerde güzel, gözaltlarında değil!

Haberin Devamı

Mor gerçekten sevdiğim bir renk. Çantada, cüzdanda, aksesuarlarda ve giysilerde çok iyi duruyor, içimizi ısıtıyor morun sıcak tonu. Hatta Feng Şui felsefesine göre mor parayı çekiyor. Amestist taşındaki mor, birçok kişinin ofis masasında. Mor birçok markanın da kış sezonu ürünlerinde. Ancak moru sevmediğimiz bir yer var: Gözaltları…
Benim de uzun yıllardır muzdarip olduğum bir problem bu. Öyle yakınız ki onunla, artık ayrılmaz bir parçam gibi oldu. Akşam eve gelip makyajımı sildiğimde o ve ben başbaşa kalırız. Geç yatıp erken kalkma huyumu hiç sevmez. Bu yüzden yıllardır kendisi ile yakın bir flört içindeyiz. İşte şimdi gözaltı morluğu konusunu derinlemesine ele alıyoruz.

GÖZALTLARI NEDEN MOR GÖRÜNÜYOR?

Gözlerinizin altında görülen o koyu renkler, aslında cildinizin renk değiştirmesi değil. Kan damarlarının bir yansıması. Göz altlarındaki cildimiz hassas ve şeffaf olduğu için, cilt altındaki kan damarları koyu bir halka olarak yüzeyden görülüyor. Çoğu zaman genetik olan bu özellik, sonradan oluşan etkilerle de artabiliyor.

UYKUSUZLUĞA DİKKAT!

Özellikle az uyuduğunuz akşamlarda, çok fazla alkol ve sigara tükettiğinizde gözlerinizin altındaki bu koyu renkli görüntü artış gösterebilir. Bir diğer önemli etken de stres faktörü tabiİ, onsuz olmuyor. Aslında kişisel görüşüm: Stresi seviyorum. Çünkü stres kişiye daha hızlı düşünebilme ve problem çözebilme yetisini geliştiriyor. Öte yandan zavallı gözaltlarımız ise stres yüzünden daha da perişan bir hale gelebiliyor. Siz iyisi mi, stresin dozajını iyi ayarlayın.

KÖTÜ BESLENME

Ne yerseniz siz o’sunuz! Kötü beslenmenin de etkileri vücutta mutlaka kendini belli edecektir. Tabii kötü beslenme derken kırk yılda bir gece ansızın mideye indirilen dürümden bahsetmiyorum, arada olur öyle. Ben düzenli olarak hazır ve fast food tüketilen bir beslenme tipinden bahsediyorum. Az su içmek de gözaltı morluğunuzu artırabilir. Eğer doğru besin ve vitaminleri almıyorsanız cilt tonunuzda sağlıksız soluk bir görüntü oluşabilir. Örneğin demir eksikliği nedeniyle cilt daha cansız ve yorgun görünür. Göz altlarındaki koyu renkli görünüm de soluk bir cilt renginde daha çok belirgin olur.

NELER YAPILABİLİR?

- Öncelikle sezonun öne çıkan mor rengini gözaltlarınızda taşımak istemiyorsanız uyku düzeninizi bir gözden geçirin. Standart olarak günde 8 saat uykunun yeterli olduğu her yerde yazılsa da, bana günde 6 saat uyku da fevkalade yetiyor. Dolayısıyla sabahları dinç ve dinlenmiş olarak kalkıyorsanız ille de 8 saat yayılmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

- Daha sonra alın karşınıza kendinizi, sorun. “Yahu sen ne yiyor, ne içiyorsun da bu hale geldin?” diye bir konuşun kendinizle. Daha çok sebze tüketmeye ve daha az hazır gıda ile beslenmeye çalışın. Olmuyor demeyin, ben yaptım oldu. İnanın iş çıkışı bile sadece günlük market alışverişi yaparak sağlıklı beslenmek ve sulu yemek hazırlayabilmek mümkün.

- Sabah uyanınca şiş olan gözaltlarını buz kompresi ile rahatlatmak da bir alternatif. Ancak burada önemli olan buzu, direkt hassas göz altı derisine temas ettirmemek. Bir ara çiğ patates koymuşluğum da vardır ama o işe yaramıyor, boşuna patatesleri ziyan etmeyin.

- Bir dönem içeriğinde at kestanesi özü olan bir krem kullanmıştım. Kullandığım bir milyon gözaltı kremine oranla nispeten daha etkili olsa da bu tür bir problemi cilt yüzeyinden krem sürerek tedavi etmek çok zor. Bu işin en bilimsel çaresi, Işık Dolgusu.

KOYU RENKLİ GÖZALTLARINA IŞIK DOLGUSU

Gözaltlarındaki koyuluğun sebebinin kan damarlarının görünür olması demiştik ya, işte ışık dolgusu işleminde bu kan damarlarının üstü bir dolgu maddesi ile örtüldüğü için cilt yüzeyinde bir aydınlanma oluyor. Bu işin en güvenilir ve etkili çözümlerinden birisi bu. Çok yoğun yaşandığı durumlarda her iki göz altına birer tüp uygulanabilir. Daha hafif koyuluklar için bir tüp sağ ve sol göz altına paylaştırılabilir. Işık dolgusu 15 dakika kadar süren ve kolay uygulanan bir işlemdir. Ancak bu işlemi yaptırmadan önce işlemi yapan kişinin yetkinliğini ve kullanacağı ürünün güvenliğini mutlaka sorgulamalısınız.

BEKLENTİLER ÖNEMLİ

Bilmeniz gereken en önemli detay, ışık dolgusu işleminden sonra gözaltı bölgenizdeki koyuluğun tamamen sıfırlanmayacağı; bu koyuluğun çok daha açık bir hale gelerek daha belirsiz olacağıdır. Beklentiler ve sonuçlar çok önemli, bu yüzden işlemden önce mutlaka detaylı bilgi istemek her hastanın hakkıdır.

DOĞRU KAPATICI SEÇİMİ

Göz altındaki koyuluğu gizlemek için kullanılan kapatıcınız eğer yanlış bir tondaysa bırakın koyu rengi kapatmayı onu daha da görünür kılabilir. Stick formlu kapatıcılar daha yoğun bir kapatma sağlarken akışkan formlu sıvı kapatıcılar daha ince ve doğal bir örtünme sağlar. Genelde fondöten için bilek üzerinde deneme yapılması önerilse de bence bu bir şehir efsanesidir. Fondöteni bileğimize sürmeyeceğimize göre neden orada deneyelim ki? Doğal olarak gözaltı ürününü de makyajsızken bizzat deneyerek alın. Denemekten üşenmeyin, değişim ya da iade inanın çok daha meşakkatli…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder